Fost premier, pus sub acuzare pentru că a angajat asasini plătiți să-i ucidă soția

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un politician ucrainean "trădător" care a trecut de partea lui Putin a fost ucis cu o pușcă de vânătoare, iar soția sa a fost înjunghiată mortal
Un politician ucrainean "trădător" care a trecut de partea lui Putin a fost ucis cu o pușcă de vânătoare, iar soția sa a fost înjunghiată mortal

Fostul prim-ministru din Lesotho, Thomas Thabane, a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției sale, Lipolelo Thabane, în 2017. El ar fi angajat asasini plătiți care să comită crima.

Actuala lui soție, Maesaiah, a fost pusă sub acuzare anul trecut pentru această crimă. Ea locuia deja împreună cu Thabane în momentul crimei. Ambii au negat orice implicare în asasinat.

Thabane a demisionat în mai 2020, după mai multe luni de presiuni, în condițiile în care era considerat suspect în acest caz, informează Digi24. Crima a provocat șoc în țară și a dus la tulburări politice.

Maesaiah Thabane l-a însoțit în instanță pe fostul premier în vârstă de 82 de ani. Ea a fost pusă sub acuzare anul trecut și apoi eliberată pe cauțiune. Acuzațiile au fost citite în sala de ședințe a Înaltei Curți din capitală, Maseru.

 

A fost împușcată de mai multe ori de la mică distanță

 

Mai mulți bărbați înarmați au ucis-o pe Lipolelo Thabane 14 în iunie 2017 - cu două zile înainte ca Thabane să depună jurământul ca prim-ministru.

În timp ce se întorcea acasă, a fost împușcată de mai multe ori de la mică distanță și a murit pe marginea drumului.

La acea vreme, Lipolelo se afla în divorț de Thabane. Cei doi erau despărțiți din 2012.

Thabane s-a mutat împreunp cu Maesaiah ceva timp între 2012 și 2017. S-au căsătorit la două luni după moartea lui Lipolelo.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel