Forțele ucrainene din orașul asediat Mariupol sfidează cererea Rusiei de a se preda

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Forțele ucrainene rămase în orașul-port Mariupol din sudul țării continuă să lupte, a declarat duminică premierul ucrainean Denys Shmyhal. Rusia a dat ultimatum orașului asediat să se predea.

Shmyhal a declarat la ABC că trupele sfidează cererea Rusiei de a depune armele și de a se preda și că încă dețin controlul asupra unor părți ale orașului.

„Orașul Mariupol încă nu a căzut. Încă mai sunt forțele noastre militare, soldații noștri, care vor lupta până la sfârșit și deocamdată sunt încă în Mariupol”, a spus Shmyhal.

 

Ministerul rus al Apărării a ordonat forțelor ucrainene din Mariupol să înceteze luptele

 

Ministerul rus al Apărării a ordonat forțelor ucrainene din Mariupol să înceteze luptele, Moscova susținând că forțele sale au cucerit aproape în totalitate orașul-port, iar duminică termenul a expirat.

„Niciun oraș mare din Ucraina nu a căzut. Doar Herson se află sub controlul forțelor militare rusești, dar toate celelalte orașe sunt sub control ucrainean”, a continuat el, adăugând că unele dintre orașele din zonele înconjurătoare sunt „asediate, dar încă sub control ucrainean”.

„Încă luptăm și avem bătălii în regiunea Donbas în acest moment, dar nu avem intenția de a ne preda", a spus Shmyhal.

 

Shmyhal: „Nu ne vom preda, nu ne vom părăsi țara”

 

Întrebat despre stadiul actual al negocierilor, el a spus că „Ucraina se va pregăti să oprească acest război” dacă „este posibilă o cale diplomatică”.

Cu toate acestea, în cazul în care Rusia nu este dispusă să poarte negocieri, el a spus că „nu ne vom preda, nu ne vom părăsi țara, familiile noastre, pământul nostru, vom lupta absolut până la sfârșit, până la victorie în acest război”.

Cu câteva ore după termenul limită dat de ruși pentru capitularea orașului port, nu existau astfel de semne din partea luptătorilor ucraineni care se adăposteau în uzina siderurgică Azovstal, una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel