EXCLUSIV  Forţa românilor din diaspora. Radu Mihail: Cifre fabuloase

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Diaspora românească
Diaspora românească

Radu Mihail, senator USR Diaspora,  apreciază că românii aflaţi în diaspora ar trebui să reprezinte o adevărată forţă, graţie numărului foarte mare al lor. 

Radu Mihail, senator USR Diaspora, apreciază că românii reprezintă cea mai importantă comunitate din Uniunea Europeană, depăşind, numeric, chiar şi Polonia. Vorbim de patru milioane de români aflaţi în Diaspora, o cifră impresionantă. 

"Vorbim de o cifră de patru milioane de români în diaspora, o cifră care arată că 1% din populaţia Europei e reprezentată de românii care nu trăiesc în România. Puţină lume realizează cât de importantă e această forţă pe care o avem, de oameni cu adevărat europeni, curajoşi, adaptabili, care au plecat din ţară şi care sunt ambasadorii noştri în ţările în care s-au stabilit şi muncesc. Din cele patru milioane, sunt foarte mulţi care au păstrat legătura cu ţară şi trebuie să vedem cum îi reprezentăm pe cei care, specific, rămân legaţi de ţară foarte mult. Suntem mai mulţi decât polonezii. Gândiţi-vă că în Italia sunt înregistraţi 1,5 milioane de români. În Spania sunt un milion. Sunt cifre fabuloase", a declarat senatorul Radu Mihail. 

"Românii sunt foarte uniţi de un lucru: faptul că au fost siliţi să-şi părăsească ţara. Au plecat din motive foarte simple, marea majoritate pentru că nu au avut un loc de muncă bun; norocoşii - pentru că au avut posibilitatea să se dezvolte profesional şi personal în alt loc. A vorbi de fragmentare... bineînţeles că avem, la atât de mulţi oameni, nu poţi avea o singură comunitate, ci ai comunităţi. Istoric, există mici fricţiuni între asociaţii şi persoane şi personalităţi, dar cred că masa la care am ajuns a depăşit cu mult genul acesta de mică râcă provincială între o asociaţie sau alta. E tot mai clar că sunt interese comune evidente pentru românii de acolo", apreciază parlamentarul USR.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel