Focar de pesta porcină, confirmat oficial la ferma Smithfield. Peste 20 de mii de suine vor fi sacrificate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
focare_pesta_porcina_romania
focare_pesta_porcina_romania

Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat oficial focarul de pestă porcină de la ferma Smithfield din Gătaia. Aici există aproximativ nouă mii de scroafe şi în jur de 14 mii de purcei, care urmează să fie sacrificaţi în totalitate.

În urma examinării unor probe prelevate de la porci domestici, proveniți din exploatația comercială de suine aparținând SC SMITHFIELD ROMÂNIA Ferma Gătaia Nouă a fost confirmată pesta porcină africană de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București.

Prefectul Zoltan Nemeth a convocat, astăzi, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor, în cadrul căreia s-a emis o hotărâre în baza căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului de la Gătaia și s-au decis măsurile de ucidere imediată, sub control oficial a suinelor din exploatația comercială.

Zona de protecție (0-3 km) cuprinde: localitatea Berecuța și  exploatația comercială suine- ferma GĂTAIA 2 aparținând SC Smithfield România SRL. Zona de supraveghere(3-10 km) cuprinde: localitățile Opatița, Birda, Sculia, Gătaia, Șemlacu Mare, Șemlacu Mic, Butin, Percosova, Rovinița Mică, Breștea, Rovinița Mare, Sîngeorge, din județul Timiș și localitatea Măureni, din județul Caraș-Severin și exploatațiile comerciale suine - ferma GĂTAIA și ferma BIRDA, aparținând SC Smithfield România SRL. Un alt focar de pestă porcin a fost confirmat într-o exploatație non-profesională, din localitatea Honorici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel