Focaccia cu măsline, roșii și rozmarin. Rețeta italienească tradițională care îți lasă gura apă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Focaccia cu măsline, roșii și rozmarin. Rețeta italienească tradițională care îți lasă gura apă / Foto: Captură video youtube
Focaccia cu măsline, roșii și rozmarin. Rețeta italienească tradițională care îți lasă gura apă / Foto: Captură video youtube

Focaccia cu măsline, roșii și rozmarin este un deliciu italienesc care te teleportează în romantica Italia cu fiecare îmbucătură pe care o iei. Este atât de ușor de gătit și atât de gustoasă, încât nu poți rata așa ceva!

Focacia este mereu o alegere excelentă, fie că ai poftă de pizza, fie că o servești lângă alt fel de mâncare. Vestea bună este că se gătește foarte ușor, iar noi avem combinația perfectă de mirodenii care să o facă să pară cumpărată direct din Italia. Citește rețeta pe care și-am pregătit-o și bucură-te de gustul ei delicios.

 

Focaccia cu măsline, roșii și rozmarin - Ingrediente

 

- 500 g făină de pâine tare, plus o cantitate suplimentară pentru presărare
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr pudră
- 7 g de drojdie uscată cu acțiune rapidă (plic)
- 3 linguri de ulei de măsline, plus mai mult pentru ungere și înmuiat
- 200 g roșii cherry
- 125 g măsline negre marocane fără sâmburi, tăiate în două
- O mână de crenguțe de rozmarin
- Un vârf de cuțit de sare de mare

Vezi și: Sos vânătoresc cu o aromă intensă și bogată. Așa ceva nu ai mai mâncat!

 

Focaccia cu măsline, roșii și rozmarin - Rețeta pas cu pas

 

Puneți făina într-un bol cu sarea, zahărul și drojdia. Amestecați, apoi adăugați 2 linguri de ulei și adăugați încet 350 ml de apă caldă, amestecând până când obțineți un aluat lipicios.

Se răstoarnă pe o suprafață de lucru presărată cu făină și se frământă timp de 5-10 minute, adăugând puțină făină dacă este prea lipicios. Se pune într-un castron curat și se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se lasă timp de aproximativ 1-1½ ore sau până când se dublează în dimensiune.

Se unge cu ulei o tavă de prăjit puțin adâncă sau o formă de brioșă (aproximativ 20 x 30 cm). Adăugați aluatul și întindeți-l până la margini. Faceți gropițe deasupra cu degetul și presărați roșiile, măslinele, rozmarinul și sarea de mare. Se lasă timp de 30-45 de minute pentru a se dovedi și a-și dubla dimensiunea.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Stropiți partea de sus cu 1 lingură de ulei de măsline și coaceți timp de 25-30 de minute, până când sunt aurii și bine coapte. Se taie în pătrate și se servește cu ulei de măsline suplimentar pentru scufundare.


Sfatul bucătarului 

Pentru un plus de savoare, fărâmițați feta deasupra înainte de coacere. Păstrați pâinea într-un recipient ermetic timp de până la două zile.

Focaccia oferă șansa de a asocia un roșu mai ușor, cum ar fi această frumusețe mai puțin cunoscută din Puglia, în sudul Italiei. Îmi place fructuozitatea sa și gustul său elegant la final. Într-o zi cu adevărat călduroasă, puteți servi acest vin roșu chiar și ușor răcit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel