Florin, deținutul român care a evadat ca-n filme dintr-o închisoare din Italia, prins după trei luni

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Florin Mocan, în vârstă de 23 de ani, și colegul de celulă marocan, în vârstă de 40 de ani, care au evadat din închisoarea Bellizzi de lângă Napoli, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie au fost prinși după trei luni. 

Cel de-al doilea fugar din închisoarea Bellizzi Irpino, care era căutat de trei luni, a fost, de asemenea, arestat.

Bărbatului de origine română i se pierduse urma după o evadare îndrăzneață împreună cu un alt bărbat de origine nord-africană, acesta din urmă suspectat de terorism islamic, care a fost de asemenea capturat la Metz, în Franța, pe 7 februarie.  

Evadarea din închisoare a avut loc la 11 ianuarie și a făcut înconjurul Italiei. Secretarul general al Sappe, Emilio Fattorello, a făcut publică vestea arestării în urmă cu două zile, la Napoli.

Vezi mai multe: Italia. Românul care a evadat din închisoare ar fi părăsit deja țara. Florin și colegul de celulă, de negăsit de cinci zile

Băiatul se face vinovat de o tentativă de jaf asupra unei fete în zona Poggioreale. Evadarea a avut loc la 11 ianuarie, în jurul orei 1.00, printr-o gaură făcută în celula în care cei trei evadați erau ținuți împreună cu un al patrulea deținut, acesta din urmă fiind găsit de poliția penitenciarului. 

Din groapă, au coborât apoi în stradă cu cearșafuri înnodate. Cei doi au reușit să evadeze împreună cu un al treilea prizonier care a fost rănit în timpul evadării și a fost prins la scurt timp după aceea. 

Evadare ca în filme la Avellino

 

„Evenimentele negative care afectează sistemul penitenciar sunt tot mai numeroase”, a declarat Gennaro De Fazio, secretarul general al Poliției Penitenciarelor Uilpa.

„Securitatea țării este afectată. Suntem acum în situația în care în fiecare zi, sau aproape în fiecare zi, se întâmplă ceva foarte grav în închisoare, de la împușcături la evadări, sinucideri, omucideri și nașteri. Nu ne mai întrebăm dacă se va întâmpla, ci doar unde și când. Și la această ultimă întrebare putem da un răspuns: foarte curând!”, a spus acesta.

„Cazul de la Avellino este un déjà vu, deoarece a mai avut loc o evadare cu aceeași dinamică în urmă cu câțiva ani. Ministrul Justiției, Marta Cartabia, a declarat la sfârșitul lunii decembrie că din ianuarie sistemul penitenciar va fi prioritatea sa, iar ieri am putut vedea că acesta a fost redus la doar una dintre prioritățile care vor primi atenție în următoarele săptămâni”, a concluzionat Gennaro De Fazio, secretarul general al Poliției Penitenciarelor Uilpa, potrivit Corriere del Mezzogiorno.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel