Florin Cîţu: Suntem în procedură de evaluare; PNL a arătat că niciodată oamenii din partid nu se cramponează de funcţii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi că miniştrii liberali sunt evaluaţi zilnic şi că ei nu se cramponează de funcţii.

„Evaluarea miniştrilor nu se face doar într-o singură zi, ea se face zilnic. (...) Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare, iar cei care trebuie să facă mai bine vor face mai bine. Toţi miniştrii PNL sunt evaluaţi şi acolo unde am ceva de spus le voi spune miniştrilor respectivi. Mă interesează să avem, cel puţin, reprezentanţii PNL în Guvern să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL şi sunt în numele şi pentru cetăţeni. PNL a arătat că niciodată oamenii din PNL nu se cramponează de funcţii şi atunci când este nevoie şi dacă simţim că trebuie să facem o schimbare, o facem. Dar, repet, evaluarea nu are legătură doar cu ieri. Eu cred că toţi membrii PNL - nu cred, sunt sigur, aici nu există niciun dubiu - doresc binele PNL, eu nu cred că este un om în PNL care va spune că el se cramponează de funcţie. Astăzi, acum când vorbim, suntem în procedură de evaluare", a afirmat liderul liberalilor, marţi, la Parlament.

Florin Cîţu: Suntem în procedură de evaluare



Precizarea a venit în contextul în care s-a discutat despre o evaluare a miniştrilor Cabinetului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul coaliţiei de guvernare.

Florin Cîţu s-a declarat însă "îngrijorat" de starea economiei.

"Eu nu ascund acest lucru şi haideţi să fim iarăşi foarte sinceri cu noi, nu vreau să se interpreteze, nu spun că sunt nemulţumit, dar sunt îngrijorat de preţurile care cresc, sunt îngrijorat de dobânzile care cresc, că economia a încetinit, sunt îngrijorat că avem o rată a şomajului care iarăşi începe să crească, sunt îngrijorat că, dacă nu avem economie performantă, nu poţi să ai grijă de refugiaţi, nu poţi să faci şi nici să creşti în viitor, nu poţi să ai revenire a economiei în viitor. Deci nu spun că sunt nemulţumit - ca să nu se mai interpreteze -, dar sunt îngrijorat şi, ca preşedinte al PNL, am dreptul să fiu îngrijorat", a precizat Cîţu.

Întrebat dacă evaluarea miniştrilor trebuie făcută de premier sau de preşedintele partidului, el a explicat că prim-ministrul îşi face propria evaluare, aşa cum la partid se face o evaluare separată a miniştrilor.

"Bineînţeles că premierul îşi face propria evaluare, noi la partid ne facem propria evaluare, pe noi ne interesează să vedem cum creşte partidul, unde putem să îmbunătăţim, unde avem probleme, care sunt lucrurile care au făcut să nu creştem atât de rapid cât am fi putut să creştem în ultima perioadă şi cum putem să îmbunătăţim. Până la urmă, conducerea PNL trebuie să ia toate măsurile să se asigure că PNL, în 2024, va fi cel mai mare partid din România", a susţinut Florin Cîţu.

PNL a arătat că niciodată oamenii din partid nu se cramponează de funcţii



Cât despre faptul că premierul Nicolae Ciucă ar fi evitat să participe la şedinţa coaliţiei de guvernare pe motiv că nu ar fost de acord cu evaluarea miniştrilor, liderul liberalilor a spus că prim-ministrul este invitat la toate şedinţele.

"Ieri a fost o discuţie, premierul este invitat la toate coaliţiile, ieri cred că a avut un alt program, dar nu este singura (şedinţă - n.r.) în care nu a venit domnul premier", a punctat Cîţu.

Preşedintele PNL a admis că au existat "sincope" la Energie, însă acestea au fost rezolvate, deşi "poate mai complicat" decât şi-ar fi dorit.

"Au existat sincope, acum se rezolvă acele sincope, s-au rezolvat poate mai complicat decât am fi dorit noi, dar ideea este următoarea: sunt reforme pe care trebuie să le facem şi pe care trebuie să le prezentăm românilor anul acesta, sunt în PNRR. Sunt 30 de miliarde de euro pe masă, pe care nu vreau să îi pierd, nu vreau să aud scuza că din cauza războiului din Ucraina nu luăm 30 de miliarde de euro, nu vreau să aud scuza că din cauza războiului economia nu îşi revine rapid. Este datoria noastră, a celor care am făcut această coaliţie, să îi protejăm pe români de efectele negative ale acestor şocuri. Nu este primul şoc care se întâmplă, s-au întâmplat şi în 2020 şi în 2021, am găsit soluţii. Eu asta vreau, să găsim soluţii. Nu este campanie electorală, nu sunt adeptul toată ziua să avem tot felul de evenimente care nu aduc rezultate imediat. Pe mine mă interesează să ne concentrăm pe problemele românilor astăzi. Îmi exprim aceleaşi îngrijorări şi în coaliţie", a arătat Cîţu.

El a enumerat în context şi propunerile liberalilor pentru îmbunătăţirea situaţiei economice a ţării.

"Sunt foarte clare propunerile PNL: 7% (din PIB - n.r.) pentru investiţii, trebuia să fie de la început, nu a fost pus, trebuie să fie pus acolo, fără investiţii nu poţi să ai o revenire rapidă a economiei, trebuie să creştem veniturile tuturor românilor. (...) Reducerea deficitului bugetar prin colectarea mai bună, dar şi printr-un management mai bun sau administrare mai bună a cheltuielilor. Acesta este semnalul pe care îl dai pieţelor, să nu mai creşti nici dobânzile, nu mai creşte nici inflaţia", a explicat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în şedinţa coaliţiei s-a discutat şi despre modul de împărţire a funcţiilor în judeţe, preşedintele PNL a replicat: "România este într-o situaţie dificilă, complicată, cu provocări în faţă. Nu stăm să pierdem o zi întreagă să discutăm de deconcentrate şi CA-uri". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel