Florin Cîţu: „Restaurantele şi terasele nu vor rămâne deschise toată noaptea începând de sâmbătă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Restaurantele şi terasele nu vor rămâne deschise toată noaptea începând de sâmbătă, atunci când vor intra în vigoare noile măsuri de relaxare a restricțiilor, a anunțat premierul Florin Cîțu. 

El a mai spus că documentul CNSU privind noile măsuri de relaxare este deja finalizat, la fel şi hotărârea de Guvern şi nu rămâne decât ca Executivul să aprobe, în şedinta de vineri seara, decizia.

„Veţi vedea decizia diseară, dar nu vor rămâne toată noapte, asta este clar. Încă nu”, a declarat Florin Cîţu, întrebat vineri după întâlnirea cu reprezentanţii HORECA în judeţul Suceava, la ce oră se vor închide terasele, începând de sâmbătă.

El a adăugat că, va anunţa noile măsuri de relaxare aprobate de către Guvern, vineri, de la ora 21.00.

„Avem şedinţa de la 20.30. Voi avea un briefing de la ora 21.00. Deja am pregătit decizia CNSU, hotărârea de Guvern. Nu rămâne decât să le adoptăm”, a explicat premierul.

 

Noi măsuri de relaxare

 

Guvernul are vineri şedinţă, de la ora 20.30, pentru a aproba noi măsuri de relaxare, începând cu data de 15 mai. Printre acestea se numără renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare.

Întrucât starea de alertă tocmai a fost prelungită pentru 30 de zile, iar Florin Cîţu a anunţat că nu se va renunţa deocamdată la ea, orice măsură de relaxare va trebui să fie prevăzută într-o nouă hotărâre de Guvern.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel