Florin Cîțu: Nu renunțăm la mască înainte ca 10 milioane de români să fie vaccinați

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Florin Cîțu spune că nu se va renunța la obligativitatea purtării măștii înainte ca 10 milioane de români să fie vaccinați. El susține că este deschis oricăror propuneri privind redeschiderea unor sectoare economice, dar că acest lucru se poate face doar prin evenimente-pilot. 

Întrebat în cadrul conferinței de presă de joi despre posibilitarea deschiderii mai rapide a restaurantelor sau evenimentelor pe baza testelor rapide sau PCR, premierul a spus că "nu se poate vorbi în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate”.

"Toate propunerile vor fi discutate în acest comitet interministerial. Cred că pentru perioada imediat următoare putem să vorbim doar de teste-pilot, de evenimente-pilot, nu putem să vorbim în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Dar sunt deschis tuturor propunerilor, vreau să le văd pe masa comitetului interministerial și vom lua o decizie cu toții”, a spus Cîțu.

Evenimente-pilot la Teatrul Național și la Opera Națională

 

Acesta a precizat că sunt în analiză astfel de evenimente-pilot la Teatrul Național și la Opera Națională: „Sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii, știu că sunt avansate discuții pentru teste-pilot pentru Teatrul Național și pentru Opera Română, vom vedea cum vor arăta în final”.

Despre renunțararea la obligativitarea purtării măștii de protecție, premierul a menționat că aceasta nu se va putea face la 1 iunie, când doar 35% din populație ar urmă se fie vaccinată.

"Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ce avem acea țintă de 10 milioane de cetățeni vaccinați, până atunci nu are rost să discutăm despre așa ceva”, a declarat premierul, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel