Florin Cîțu, despre salarii, pensii și disponibilizări: „La leneși sigur se va umbla”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat, astăzi, că Guvernul nu are în plan tăieri din salarii și pensii nici anul acesta, nici în 2020, precizând însă, referitor la disponibilizările bugetare, că "la neprofesioniști, la leneși, acolo sigur se va umbla".

„Nu se vor tăia salariile și nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluși bani pentru salarii care nu au fost date vreo doi trei ani de zile, în învățământ și sănătate. Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut niște reparații. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020. Niciunul dintre colegii mei, premierul, miniștrii sau președintele Iohannis nu au spus că se vor tăia salariile sau pensiile. Din contră, au spus că pentru anul viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislația în vigoare", a spus ministrul de resort, la Antena 3.

Totodată, în ceea ce privește disponibilizările din sectorul bugetar, Cîțu a explicat că fiecare minister în parte trebuie să facă un audit, întrucât nu este la curent cu situația actuală.

„Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum își face fiecare treaba și asa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize.Cum a spus și premierul și cum am mai spus și eu, la neprofesioniști, la leneși, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situației", a mai spus ministrul Finanțelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel