Florin Cîțu dă de pământ cu PSD: „Sunteți niște criminali! Cât de ticăloși puteți fi?”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis un mesaj dur în Parlament, astăzi, la dezbaterea moțiunii simple, intitulată „Virusul Cîțu a infectat economia națională”, depusă de PSD.

„Semnatarii acestei moțiuni sunt cei care în 10 august au gazat și bătut români nevinovați. Semnatarii acestei moțiuni sunt criminali, în opinia mea. Acești criminali au jucat poker cu sănătatea românilor, au încercat să-l șantajeze chiar și pe președintele României cu aprobarea stării de urgență în Parlament. Au modificat în Parlament într-un mod criminal și populist legi, dacă ar fi fost acceptate ar fi aruncat România în haos economic.

Cât de ticăloși să fiți ca să vă folosiți de acest virus că să ataci Guvernul? Nu vreau eu scuze pentru că știu că mă urâți, mă înjurați pe unde apucați. Dar ar trebui să vă cereți scuze public pentru că v-ați folosit de virus pentru atacuri politice. Cereți-vă scuze familiilor îndoliate!

Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin în două rânduri la alegeri. Ar trebui să răspundeți penal toți pentru că ați lăsat România nepregătită în fața virusului", a declarat Florin Cîțu în Parlament.

„Este clar că ați inițiat o moțiune bazată pe date de când erați voi la guvernare. România arată altfel. Astăzi guvernează PNL, noi știm ce să facem și cum să facem. Acest guvern a gestionat bine aceste două crize suprapuse. Ați lăsat statul român nepregătit și vulnerabil", a mai spus Cîțu.

 

Cîțu: „M-am împrumutat mai ieftin decât va împrumutați voi anul trecut”

 

Ministrul susține că în domeniul economic au fost luate o serie de măsuri care au frânat căderea economiei. „IMM Invest este cel mai mare program de susținere a IMM-urilor din ultimii 30 de ani. Astăzi 77.881 de cereri au fost analizate. Supuneati că nicio companie nu poate să aibă acces la acest site. Deja avem companii care au luat banii. Să comparăm cu Start-up Nation", a spus ministrul. „De 30 de ani va chinuiți să faceți informatizarea ANAF și am făcut-o în câteva luni zile. Am rambursat în două luni 6 miliarde de lei. Tineati banii că să micșorați artificial deficitul, erau banii companiilor".

Cîțu spune că măsurile luate au ajutat economia și au lăsat în martie 10 miliarde de lei în economie. „În aprilie am încasat mai mulți bani decât ați încasat voi în aprilie 2019. România va rămâne și după această criză cu creștere economică pe primul trimestru. Ani de zile ați ținut România în topul rușinii în UE".

„M-am împrumutat mai ieftin decât va împrumutați voi anul trecut. Sunt singurul ministru din istorie care s-a împrumutat la dobânda negativă. Asta arată că toți investitiorii au încredere în România", a mai spus Cîțu.

 

Textul moțiunii simple 

 

„Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul și mai letal decât maladia COVID-19, <virusul Cîțu> a distrus aproape complet economia națională! După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus - 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie", se arată în textul moțiunii.

Semnatarii acesteia susțin că în cele șase luni de guvernare și în cele peste 50 de zile de la instituirea stării de urgență nu s-a luat nicio măsură pentru evitarea dezastrului.

Potrivit acesteia, în perioada în care alte țări europene au alocat până la 10-15% din PIB pentru salvarea economiilor naționale, în România, Ministerul Finanțelor s-a chinuit o lună și jumătate „să dea drumul la un site".

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy