Florin Călinescu intervine în SCANDALUL din Justiție: „E mai mult la timpul trecut?”

Florin Călinescu a reacționat, în spiritul caracteristic, în scandalul din Justiţiei cu privire la şefa Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea după ce aceasta a declarat, în contextul deciziei CCR privind completele specializate de la ÎCCJ, că va convoca Secția pentru judecători a Consiliului pentru a stabili responsabilitatea conducerii instanței supreme și, probabil, va fi dispus un control al Inspecției Judiciare.

„Eu ma savonez.
Tu te savonezi.
El ea se savonea. Noi ne savonam. Voi va savonati.
Ei ele se savonea.
Nu se sesizeaza gramatica ca( stiu) savonea asta e mai mult la timpul trecut?”, a scris Florin Călinescu pe pagina de Facebook.

„Cred că Secţia pentru judecători are responsabilitate pentru felul în care funcţionează justiţia în România. (...) În data de 3 iulie, CCR a constat existenţa unui conflict de natură juridică constituşională generat de refuzul Înaltei Curţi de a aplica, pe o durată mare de timp a dispozişiilor legale priivind constituirea completelor specializate în materie de corupţie în primă instanţă. Având în vedere implicaţiile deciziei, care va avea drept consecinţă prelungirea duratei procedurilor în materie penală cu toate consecinţele. În calitate de preşedinte al CSM, voi convoca Secţia pentru judecători în vederea analizării responsabilităţii conducerii instanţei supreme. Cel mai probabil, în urma unui control făcut prin Inspecţia Judiciară, cu privire la care Secţia va decide", a declarat Lia Savonea.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy