Finlanda şi Norvegia înăspresc restricţiile la frontiere. Sunt vizate călătoriile din majoritatea ţărilor Uniunii Europene

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Finlanda a impus miercuri restricţii asupra călătoriilor dinspre majoritatea ţărilor Uniunii Europene, lăudându-se acum cu politica frontalieră "cea mai strictă" din blocul comunitar, relatează AFP.

 

De asemenea, Norvegia a adăugat Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Austria şi unele regiuni din Suedia şi Danemarca pe lista ţărilor unde călătoriile neesenţiale nu sunt recomandate. Finlanda şi Norvegia au limitat cu succes pe teritoriul lor pandemia care s-a soldat cu peste 780.000 de morţi în întreaga lume, dar cele două ţări se confruntă de câteva săptămâni cu o uşoară creştere a numărului de cazuri, scrie ziare.com

Măsura anunţată de Helsinki, care va intra în vigoare începând cu 24 august, nu priveşte persoanele care vin din Italia, Ungaria, Slovacia, Estonia şi Lituania, unde rata de contaminare din ultimele 14 zile a fost scăzută. Călătorii care provin din alte ţări ale UE trebuie să vina cu un motiv "valabil" pentru a se deplasa în Finlanda şi sa respecte o carantină de două săptămâni la sosire.  Din luna iunie, Finlanda le permite locuitorilor din tarile care au înregistrat mai puţin de opt cazuri noi de COVID-19 la 100.000 de locuitori in cursul ultimelor doua săptămâni sa treacă frontierele fără restricţii. Pragul impus de această ţară nordică este mult mai sever decât cel al Norvegiei, care are un prag de 20 de noi cazuri la 100.000 de locuitori.

Finlanda intenţionează să interzică şi zborurile de la Skopje, Macedonia de Nord, din cauza numărului extrem de ridicat de infecţii.. Adăugând, începând de la 22 august, patru ţări şi anumite regiuni la recomandarea autorităţilor sanitare, Norvegia a ridicat la circa 20 numărul destinaţiilor nerecomandate în UE, Spaţiul Economic European şi spaţiul Schengen. Această listă includea deja Franţa, Spania, Portugalia, Elveţia sau Polonia. Pasagerii care provin din aceste ţări trebuie să se supună unei perioade de autoizolare de zece zile la sosire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel