Financial Times PUBLICĂ scrisoarea DNA care rectifică "informațiile nereale" din scrisoarea lui Toader

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Financial Times a publicat scrisoarea trimisă de DNA, pentru a rectifica "informațiile nereale" cuprinse într-o scrisoare trimisă de Tudorel Toader aceleiași publicații.

DNA a trimis o scrisoare publicației Financial Times pentru a rectifica "unele informații nereale transmise de ministrul Justiției, dl. Tudorel Toader, într-o scrisoare adresată aceleiași publicații". Aceasta a fost publicată vineri.

Reacția DNA vine după ce ministrul Justiției a publicat în prestigioasa publicație un material intitulat "Coerciția folosită în campania anticorupție românească" și în care spune că "Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, nou formată, independentă de DNA, a raportat recent că a preluat peste 1.422 de dosare de la predecesorul său din DNA".

În replica transmisă, Direcția subliniază că în realitate "la momentul începerii activității, Secția respectivă a preluat de la DNA un număr de 275 de dosare aflate în lucru, dintre care 34 sesizări din oficiu, ceea ce reprezintă un procentaj de 12%. Aceasta cifră – 275 de dosare – este menționată în Raportul de activitate al DNA pe anul 2018, care i-a fost transmis pe cale oficială domnului ministru încă din luna februarie 2019, și a fost dată publicității cu ocazia prezentării publice a acestui raport, fiind conținută și în comunicatul de presă din data de 22 februarie 2019".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel