Fetiță răpită dintr-un mall în urmă cu cinci ani, găsită: FBI a oferit o recompensă de 10.000 de dolari

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Fetiță răpită dintr-un mall în urmă cu cinci ani, găsită: FBI a oferit o recompensă de 10.000 de dolari
Fetiță răpită dintr-un mall în urmă cu cinci ani, găsită: FBI a oferit o recompensă de 10.000 de dolari

O fetiță care a fost răpită în anul 2018 dintr-un mall din Washington a fost găsită cinci ani mai târziu în Mexic. Ea s-a reîntors în SUA.

FBI a oferit o recompensă de 10.000 de dolari pentru informații care să ducă la recuperarea lui Aranza Maria Ochoa Lopez. Copila care acum are opt ani a fost găsită de autoritățile din Michoacan, Mexic, în luna februarie. Ea a fost dusă în SUA de agenții speciali ai FBI, a anunțat filiala din Seattle a biroului.

„Timp de mai bine de patru ani, FBI și partenerii noștri nu au renunțat la Aranza", a declarat Richard A Collodi, agent special responsabil al biroului FBI din Seattle, potrivit Sky News.

Aranza a fost plasată în grija statului și în plasament familial în 2017, în urma unor plângeri potrivit cărora a fost abuzată fizic de mama ei. De altfel, femeia a fost arestată la un an de la dispariția copilei, în septembrie 2019, în Pueblo, Mexic.

 

Mama care a răpit-o a făcut închisoare, dar nu a spus niciodată unde era fetița

 

În timpul vizitei, mama fetei, Esmeralda Lopez-Lopez, a cerut să își ducă copilul la toaletă. Femeia a fugit însă cu fiica ei și a părăsit locul faptei într-o mașină furată împreună cu un complice.

Aranza fusese dată în plasament familial în urma unor rapoarte conform cărora mama sa ar fi abuzat-o.

Lopez-Lopez a fost arestată în septembrie 2019 în Puebla, Mexic, în urma incidentului, și a pledat vinovată de răpire și jaf de gradul al doilea și de intervenție asupra custodiei de gradul întâi în 2021, ceea ce i-a adus o pedeapsă de 20 de luni de închisoare.

Dar pe parcursul întregului calvar, Aranza nu a fost găsită niciodată. Când a fost luată, FBI a stabilit că fusese dusă în Mexic și a oferit o recompensă de 10.000 de dolari pentru informații care să ducă la recuperarea fetiței.

Ei au lucrat îndeaproape cu poliția din Vancouver, Washington, și cu forțele de ordine din Mexic.

FBI a dezvăluit acum că fetița a fost găsită în Michoacán, în vestul Mexicului, de către autoritățile mexicane și a fost escortată în siguranță până în SUA de către agenții speciali ai FBI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel