Fetiță de 3 ani găsită moartă pe un câmp, în Constanța. Poliţia, precizări despre caz doar după anunţul ministrului de Interne

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captura prealpina.it
Sursa foto: captura prealpina.it

Ministrul Lucian Bode a anunţat, vineri, decesul unei fetiţe de 3 ani din judeţul Constanţa, care a fost găsită pe un câmp, după ce a fost căutată toată noaptea. Cazul a ieșit la iveală doar după anunţul ministrului de Interne, Poliţia Constanţa nu a emis alertă de dispariţie a copilului şi nu a făcut precizări despre caz până astăzi la orele prânzului.

Lucian Bode a spus, într-o conferinţă de presă la Zalău, că la Constanța, joi noapte, zeci de poliţişti au căutat un copil de trei ani şi n-au reuşit să-l găsească în viaţă dimineaţă, scrie News.ro.

„Este o tragedie când moare un om, dar aş vrea să vedem şi forţele de securitate, de ordine, cei care suntem salvatorii...este la fel de greu când nu-ţi îndeplineşti această misiune. Trebuie văzut în particular fiecare caz în parte”, a afirmat Bode. IPJ Constanța a dat detalii despre caz abia după ce ministrul de resort a făcut public acest caz.

În cursul serii de joi, 10 iunie a.c., în jurul orei 21.00, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 17.00, o minoră, în vârstă de 3 ani, într-un moment în care ar fi fost lăsată nesupravegheată de către părinți, ar fi plecat de pe raza localității Saraiu, și nu a mai fost găsită.

Fetiță de 3 ani găsită moartă pe un câmp, în Constanța

 

De îndată, la nivelul I.P.J. Constanța s-au dispus măsurile de verificare a tuturor aspectelor sesizate, din acel moment fetița fiind căutată neîncetat.

Astfel, forțele de ordine implicate au verificat toate terenurile extravilane, imobilele persoanelor cunoscute de părinții minorei dar și clădirile dezafectate sau în construcție. Au fost folosiți câinii de urmă, atât în fază inițială de cercetare la fața locului, cât și la verificările în teren, care au vizat eventualele trasee parcurse de minoră.

La căutări au participat peste 80 de forțe: polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pompieri, jandarmi, dar și voluntari. Totodată, au fost folosite camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă.

Polițiștii au audiat martori, declarațiile acestora fiind verificate pentru a se stabili împrejurările dispariției.

În ciuda eforturilor depuse, din păcate, astăzi, 11 iunie, în jurul orei 11.00, fetița a fost găsită pe câmp, decedată, la o distanță de aproximativ 4 kilometri de locul dispariției.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că fetiţa ar fi fost muşcată de animale sălbatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel