Fetiță de 13 ani, trimisă de mamă singură în vizită la rude în Austria, cu autocarul. Poliția: "Nu confundați copilul cu un bagaj"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O femeie din Reșița și-a trimis fata de 13 ani singură în vizită la rude, în Austria, cu autocarul. Femeia a sunat în noaptea de marți spre miercuri la Poliție după ce minora nu a mai răspuns la telefon. 

Potrivit IPJ Caraș-Severin, polițiștii au fost sesizați în noaptea de marți spre miercuri de o femeie din Reșița cu privire la faptul că în urmă cu câteva zile și-a trimis fiica de 13 ani în Austria la rude, prin intermediul unei firme de transport internațional de persoane, încredințând-o unuia dintre șoferi, pe bază de procură notarială.

În cursul zilei de marți, fata trebuia să revină în țară cu același mijloc de transport. Mama a luat legătura cu fata, care i-a spus că se află pe raza județului Timiș, ulterior telefonul minorei fiind închis.

De asemenea, femeia nu a putut da alte detalii cu privire la identitatea persoanei căreia i-a încredințat minora sau cu privire la mijlocul de transport cu care se deplasa, spun polițiștii.

"Nu confundați copilul cu un bagaj"

 

"În urma verificărilor telefonice efectuate de către dispeceratul IPJ Caraș-Severin s-a reușit identificarea firmei de transport internațional cu care se deplasa minora. În paralel, cazul a fost preluat de către polițiști de la IPJ Timiș, care au identificat-o pe minora de 13 ani, în apropierea localității Giarmata, microbuzul de transport persoane cu care se deplasa fiind oprit într-o benzinărie”, a transmis Poliția Caraș-Severin, potrivit Mediafax.

Fata a fost preluată de polițiști. Ea nu a fost victima niciunei infracțiuni și a fost predată mamei.

"Stimați părinți: Nu vă expuneți copiii la pericole, procedând precum în cazul prezentat! Nu confundați copilul cu un bagaj oarecare pe care îl puteți trimite singur prin intermediul unei firme de transport. Procedând astfel, copilul dumneavoastră poate deveni cu ușurință victimă a unor infracțiuni grave, precum trafic de persoane, infracțiuni de natură sexuală, furt sau violență”, este mesajul polițiștilor către părinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel