FCSB s-a calificat în grupele Europa Conference League, după 3-1 în deplasare cu Viking Stavanger

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

FCSB s-a calificat joi în grupele Europa Conference League la fotbal, după ce a învins cu scorul de 3-1 (1-1) formaţia norvegiană Viking Stavanger, joi seara, pe Viking Stadion din Stavanger, în manşa secundă a play-off-ului, după ce vicecampioana României pierduse în tur cu 2-1.

FCSB nu a mai avut neşansa din tur şi a izbutit o calificare meritată, în faţa unui adversar mai slab, care a crezut până la sfârşit în şansa sa. FCSB a marcat prin Malcom Edjouma (minutul 3), Andrei Cordea (54) şi Risto Radunovic (90+4, din penalty). Pentru gazde a punctat Zlatko Tripic (26 - penalty).

Vicecampioana României a început în forţă şi a controlat autoritar primul sfert de oră. La fel ca în tur, FCSB a deschis scorul în minutul 3, prin Malcom Edjouma, cu o lovitură de cap din 5 metri la centrarea lui Florinel Coman.

Viking, care a echilibrat treptat ostilităţile, a înscris în minutul 26 prin Zlatko Tripic, dintr-un penalty dictat după ce Târnovanu l-a faultat pe Karlsbakk.

FCSB s-a calificat în grupele Europa Conference League, după 3-1 în deplasare cu Viking Stavanger

 



Echipa antrenată de Nicolae Dică, care nu a contat pe Darius Olaru, suspendat, a creat de multe ori pericol în prima repriză. Coman a şutat de la distanţă peste poartă (7), portarul Gunnarsson a fost atent la centrarea lui Cordea (8), apoi tot Cordea a fost blocat în careul advers (18). FCSB a avut o ocazie uriaşă în min. 32, când Dawa nu a reuşit să împingă mingea în poartă. Lovitura de cap a lui Miculescu nu a nimerit cadrul porţii (35).

Târnovanu a salvat la o deviere cu capul (17), iar Fridjonsson nu a profitat de o neatenţie în defensiva oaspeţilor (20).

Viking a început actul secund cu un şut destul de bun al lui Sandberg (46). Tripic a fost blocat de Radunovic după o eroare a lui Octavian Popescu (53).

La o fază care nu anunţa aproape nimic, Cordea a readus-o pe FCSB în avantaj cu un şut din afara careului, care a trecut printre picioarele portarului Gunnarsson (54).

FCSB a avut o dublă ocazie în min. 69, când Gunnarsson a ieşit bine în faţa lui Cordea, iar un fundaş a respins lobul lui Octavian Popescu. Miculescu nu a reuşit să reia decisiv la un corner (72).

Ambele echipe au acuzat oboseala, iar Viking a avut momente mai bune şi un şut al lui Tripic a fost respins de Boboc (83). Gunnarsson a fost atent la un şut al lui Coman (88). Târnovanu a fost providenţial în faţa lui Tripic, iar Brekalo a fost şi el aproape de gol (90).

FCSB a încercat să evite prelungirile şi a dat lovitura în al patrulea minut de prelungire, când Risto Radunovic a transformat un penalty obţinut de Florinel Coman.

În tururile preliminare anterioare, FCSB le-a eliminat pe Saburtalo Tbilisi şi Dunajska Streda.

Viking Stavanger - FCSB 1-3 (1-1)

 

Au marcat: Zlatko Tripic (26 - penalty), respectiv Malcom Edjouma (3), Andrei Cordea (54), Risto Radunovic (90+4 - penalty)
Stavanger - Viking Stadion
Europa Conference League - play-off (manşa a doua)

Au evoluat echipele:

Viking: 30. Patrik Gunnarsson - 18. Sondre Flem Bjoershol, 4. David Brekalo, 3. Viljar Vevatne - 9. Kevin Aleksander Kabran, 16. Kristoffer Lokberg (15. Niklas Sandberg, 46), 8. Markus Solbakken, 27. Samuel Fridjonsson (23. Rolf-Daniel Vikstol, 90+5), 20. Shayne Pattynama (7. Fredrik Torsteinboe, 46) - 22. Daniel Karlsbakk (24. Mai Traore, 70), 10. Zlatko Tripic (căpitan; 21. Harald Tangen, 90+1). Antrenor: Bjarte Lunde Aarsheim.

Rezerve neutilizate: 1. Arild Oestboe, 13. Magnus Rugland Ree - 11. Yann-Erik de Lanlay, 19. Sondre Auklend, 26. Simen Kvia-Egeskog, 34. Kristoffer Forgaard Paulsen, 35. Edwin Austboe.

FCSB: 32. Ştefan Târnovanu - 28. Alexandru Pantea (22. Radu Boboc, 46), 5. Joyskim Dawa, 16. Joonas Tamm, 33. Risto Radunovic - 18. Malcom Edjouma (20. Marco Dulca, 59), 10. Octavian Popescu (9. Ianis Soica, 90+1) - 98. Andrei Cordea, 11. David Miculescu, 7. Florinel Coman (căpitan) - 90. Bogdan Rusu (26. Răzvan Oaidă, 46). Antrenor: Nicolae Dică.

Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 6. Denis Haruţ, 21. Florin Achim, 22. Radu Boboc, 24. Vadim Raţă, 30. Alexandru Musi, 80. Eduard Radaslavescu.

Arbitru: Tamas Bognar; arbitri asistenţi: Balazs Buzas, Peter Kobor; al patrulea oficial: Balazs Berke (toţi din Ungaria)
Cartonaşe galbene: Edjouma (17), Popescu (24), Coman (29), Pattynama (32), Tamm (45+2), Vevatne (86), Bjoershol (90+3)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel