Faza zilei: doi bărbați din Bangladesh au pretins la Nădlac-vamă că sunt români. Ce a urmat

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Situație inedită la vama Nădlac: doi bărbați din Bangladesh au pretins în fața vameșilor din România că sunt de aceiași naționalitate cu ei. 

 Doi bărbaţi din Bangladesh care călătoreau într-un autocar s-au dat români la frontieră, prin folosirea de cărţi de identitate ale unor cetăţeni români, pentru a putea intra în Spaţiul Schengen, ei fiind prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

"S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri într-un autocar ce se deplasa pe ruta România - Franţa, doi bărbaţi care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări", a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Cei doi bărbaţi din Bangladesh au 22 şi 27 de ani şi sunt cercetaţi pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

vezi și

Migranți ascunși în portbagajele mașinilor la Nădlac

 

Mai mulţi migranţi au fost descoperiţi când încercau să iasă din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascunşi în portbagajele a patru maşini conduse de români, dar şi într-un TIR încărcat cu frigidere.

Toate cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat marţi Poliţia de Frontieră Arad.

Astfel, în urma verificărilor amănunţite făcute asupra celor patru autoturisme, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi în portbagaje 12 cetăţeni străini.

"Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, India şi Siria, ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen. Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi pentru toţi şoferii autoturismelor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini", se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, în timpul verificării unui TIR condus tot de un român, care transporta frigidere în Spania, au mai fost găsiţi patru afgani solicitanţi de azil în ţara noastră, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel