Farmacist, arestat după ce ar contaminat intenționat 500 de doze de vaccin anti-COVID-19, în SUA

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un farmacist a fost arestat și acuzat că a eliminat intenționat peste 500 de doze de vaccin coronavirus de Ia frigider săptămâna trecută, știind că vaccinurile vor deveni inutile, a declarat joi departamentul de politie din Grafton, Wisconsin. Spitalul a administrat unele dintre doze înainte de a-și da seama că au fost contaminate, au declarat reprezentați ai sistemul spitalicesc. Farmacistul a fost arestat și pus sub acuzare, relatează New York Times. 

Nu este clar care ar fi putut fi motivul din spatele gestului. Departamentul de poliție Grafton investighează incidentul împreună cu FBI și Administrația pentru Alimente și Medicamente.

 
Advocată Aurora Health a publicat șirul cronologic al evenimentelor:  În primul rând, s-a spus că dozele au fost luate accidental. Apoi, miercuri farmacistul a recunoscut că a scos intenționat flacoanele. Joi, într-un apel video cu reporterii, Jeff Bahr, președintele Aurora Health Care Medical Group, a spus că farmacistul a recunoscut că a scos flacoanele din frigider în două nopți consecutive - Ajunul Crăciunului și  Crăciun, și că spitalul a administrat 57 din doze înainte de a-și da seama cât timp au stat la temperatura camerei. 

Dr. Bahr a spus că nu exists dovezi că farmacistul a manipulat vaccinul în alt mod decât prin a-l scoate din frigider.  Spitalul s-a consultat cu Moderna, compania farmaceutică care a produs vaccinurile, și a fost asigurat că vaccinurile nu vor afecta persoanelor care le-au primit. Dar, deoarece moleculele de ARN din vaccin se destrama rapid la temperatura camerei, dozele „au devenit mai puțin eficiente sau ineficiente", a spus dr. Bahr.  Acesta a amai sus că cele 57 de persoane care au primit vaccinul au fost notificate.  Wisconsin a experimentat un val devastator de cazuri de coronavirus în toamnă și a fost pentru mult timp statul cel mai afectat în raport cu populația sa. Cel puțin 5.195 de locuitori din Wisconsin au murit. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel