Un asistent medical vaccinat s-a infectat după o săptămână cu coronavirus

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un asistent medical din California a dat rezultate pozitive la testul COVID-19 la mai mult de o săptămână după ce a primit vaccinul Pfizer Inc, un afiliat ABC News a raportat marți, dar un expert medical a spus că organismul are nevoie de mai mult timp pentru a-și construi protecția.

Citeşte şi: Un stat UE impune carantina la intrare în ţară, cu excepţia celor vaccinaţi anti-Covid

Matthew W., în vârstă de 45 de ani, asistent medical la două spitale locale diferite, a declarat într-o postare pe Facebook pe 18 decembrie că a primit vaccinul Pfizer, spunând afiliatului ABC News că l-a durut braţul o zi, dar că nu a suferit alte efecte secundare.

Șase zile mai târziu, în ajunul Crăciunului, s-a îmbolnăvit după ce a lucrat într-un schimb în unitatea COVID-19, se adaugă în raport. A avut frisoane și mai târziu a simţit dureri musculare și oboseală.

S-a dus la un loc de testare a spitalului și a dat rezultate pozitive pentru COVID-19 a doua zi după Crăciun, se arată în raport.

 

Cum explică specialiştii efectul întârziat al vaccinului

 

Christian Ramers, specialist în boli infecțioase la Family Health Centers din San Diego, a declarat filialei ABC News că acest scenariu nu a fost neașteptat.

„Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10-14 zile până când veți începe să dezvoltați protecție împotriva virusului”, a spus Ramers.

„Această primă doză credem că vă oferă undeva în jur de 50% și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%”, a adăugat Ramers.

Citeşte şi: Francezii, printre cei mai reticenţi cetăţeni din lume la propunerea vaccinării anti-COVID (studiu)

Nu este primul caz de acest fel.

O asistentă medicală din Spania a fost testată pozitiv la infecția cu noul coronavirus la 24 de ore după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer / BioNTech. În cazul ei, specialiştii au spus că este posibil ca femeia să se fi infectat deja cu 1-2 zile înainte de imunizare. Adică, când a fost vaccinată, ea era deja infectată cu COVID, iar vaccinul (care este preventiv) nu poate face nimic odată ce persoana s-a infectat. 

Citeşte şi: Spania. O asistentă medicală s-a infectat cu noul coronavirus, la 24 de ore, după ce s-a vaccinat. Explicația specialiștilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel