FĂRĂ declarație pe propria răspundere în ziua votului. Ludovic Orban, ANUNȚUL serii

Liviu Ludovic / 3 dec 2020, 23:39 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că în localităţile aflate în carantină se va putea merge la vot, duminică, fără declaraţii pe proprie răspundere privind deplasarea. 

"Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită şi în zonele de carantinare. Orice cetăţean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secţia de vot şi să voteze, fără să dea declaraţii. E ziua votului, toată lumea ştie că oamenii merg să-şi exercite dreptul de vot. Avem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU, n.r.) în cursul zilei de mâine, înainte de şedinţa de guvern, după care în şedinţa de guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă", a răspuns Ludovic Orban, întrebat la Digi24 despre posibilitatea ridicării restricţiilor chiar şi în zonele care sunt în carantină.

Premierul a subliniat că nu mai e nevoie de declaraţii, dar a spus că persoanele care sunt carantinate ca urmare a unei decizii a DSP nu trebuie să înţeleagă că pot ieşi din casă şi să meargă la vot.

"Fără să mai dea vreo declaraţie. Asta e o formalitate nenecesară, pentru că e clar că omul iese din casă să se ducă să voteze. Aş face o diferenţă, să nu se înţeleagă că cei care sunt carantinaţi pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinaţi ca urmare a unei decizii a DSP trebuie să stea la domiciliu sau în locaţia unde şi-au stabilit carantina. Ei îşi vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă", a afirmat Ludovic Orban. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxtent1
YesMy