Răzmeriță în ALDE: Reproșuri la adresa lui Chițoiu - „Îl fac CA PE DRACU pe Tăriceanu, şi noi acceptăm să ne asociem“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Deputatul Mihai Niţă, cere demisia secretarului general Daniel Chiţoiu, acuzându-l că nu a apărat partidul și pe liderul acestuia, Călin Popescu Tăriceanu, în fața lui Victor Ponta.

Liderul ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, cere demisia secretarului general Daniel Chiţoiu, acuzându-l că nu a apărat partidul. „Trebuia să apere partidul, pe liderul acestuia, de atacurile nepermise ale noului partener politic, Pro România”, spune Niţă.

Liderul ALDE Olt a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că ezultatele slabe ale partidului au fost analizate după europarlamentare şi, din 48 de judeţe, plus sectoarele Bucureştiului, 38 nu au trecut de pragul de 5%.

„Este foarte simplu să te gândeşti, când ai 38 de organizaţii judeţene sub 5%, că aici este o problemă de fond, o problemă la nivel naţional. Măsurile care s-au luat după europarlamentare s-au referit la desfiinţarea filialelor care nu au trecut pragul, iar nimeni de la centru nu şi-a asumat vreo responsabilitate faţă de această situaţie. Cât s-a luat pentru înfiinţarea şi consolidarea organizaţiilor, iar acum să le desfiinţezi? Cum să iei o astfel de decizie şi înaintea vacanţei când ştii că imediat după începi campania electorală? Păi cu cine mai munceşti, cu cine intri în campanie? Secretarul general Daniel Chiţoiu trebuia să apere partidul, pe liderul acestuia, de atacurile nepermise ale noului partener politic, Pro România, care a încercat să ne trateze ca pe un partid minor din noua alianţă”, a spus deputatul Mihai Niţă.

Acesta spune că secretarul general al ALDE este numit de preşedinte, iar el cere demisia lui Daniel Chiţoiu. Dacă nu vrea să plece, să fie demis de Călin Popescu Tăriceanu, adaugă Niţă.

În opinia acestuia, au fost luate decizii netransparente, fără consultarea filialelor, privind retragerea ALDE de la guvernare, dar şi renunţarea la candidatura la prezindenţiale a lui Călin Popescu-Tăriceanu şi susţinerea unui candidat independent.

„Lucrurile sunt simple privind modul cum a fost gestionată campania electorală, cum a fost gestionată situaţia gravă în care am ajuns după europarlamentare, fiind vorba despre un mod defectuos de a gestiona o discuţie privind alianţa cu Pro România. Colegi de-ai domnului Ponta îl fac ca pe dracu pe Tăriceanu şi noi acceptăm să ne asociem, că Ponta este un băiat bun. Eu trebuie să apăr liderii şi partidul ALDE de cei care au aruncat cu noroi în Tăriceanu. Cum este posibil să mai porţi discuţii cu partidul respectiv, care te-a minţit? Am curaj să spun că au greşit enorm cei care au iniţiat alianţa cu Pro România şi nu au dat dovadă de niciun gram de diplomaţie. Situaţia este gravă, dacă ALDE merge mai departe cu aceşti oameni, cu mentalitatea, cu planurile şi strategia actuale, vom fi desfiinţaţi cel târziu în luna februarie a anului viitor”, adaugă liderul ALDE Olt.

ALDE Olt a obţinut la europarlamentare 5,16%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel