FADERE, solicitare pentru Patriarhie în cazul preotului care a jignit diaspora

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Federația asociațiilor de români din Europa(FADERE) cere Patriarhiei să se delimiteze de declarațiile preotului Ion Croitoru, care într-un discurs public, i-a numit pe românii din diaspora "pleavă".

 

Prezent la o întâlnire culturala în localitatea Corod, preotul a mai afirmat că plecarea românilor în afara țării nu ar fi  o mare pierdere pentru România  pentru că cei din Diaspora ar fi oameni de proastă calitate. Asociația spune printr-un comunicat că este inacceptabil ca fețele bisericești, care ar trebui să propovăduiască  pacea și buna înțelegere între oameni, să incite în mod iresponsabil la ură și la xenofobie. Credem că rolul preoților este mai degrabă de a păstorii cu blândețe obștea, de a se îngriji de nevoile orfanilor și ale văduvelor, decât a se transforma în agitatori politici.

"Cerem Patriarhiei Române să precizeze de urgență dacă se delimitează de aceste declarații publice și să comunice  măsurile concrete pe care le va lua în acest caz. Menționăm că în afara țării locuiesc peste 5 milioane de români care, de cele mai multe ori, sunt foarte apreciați pentru hărnicia și omenia lor. Era de așteptat ca înregistrarea cu jignirile preotului să atragă rumoare precum și nenumărate critici. Cea mai mare bogăție a unui popor sunt oamenii, aceasta este adevărata bogăție. Astăzi, un sfert din populație a părăsit țara. Această pierdere este mai îngrozitoare decât s-a pierdut în cele două războaie mondiale, la un loc. Din păcate, declarații necugetate și rău intenționate ca ale acestui preot, nu fac decât să adâncească și mai mult rănile deja existente", a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel