Facturile la energie ar putea crește cu 50%. PSD vrea preț reglementat de 1,2 lei/kWh și vouchere pentru cei cu venituri mici (surse)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Negrescu: Oamenii vor plăti la energie electrică facturi de trei, patru ori mai mari decât anul trecut
Negrescu: Oamenii vor plăti la energie electrică facturi de trei, patru ori mai mari decât anul trecut

Social democrați ar urma să propună în Coaliție o nouă variantă pentru modificarea Ordonanței privind prețurile din energie care ar elimina actualele plafoane de 0,68 lei/kWh și 0,8 lei/kWh, potrivit unor surse citate de Digi24. Astfel, facturile românilor ar putea crește cu până la 50%/

Astfel, prețul energiei electrice ar urma să fie reglementat la 1,2 -1,3 lei kWh, iar sprijin ar urma să primească de la stat doar persoanele cu venituri mici și medii, susțin surse din partid.

Mai exact, propunerea ar putea duce la creșterea facturilor cu până la 50% pentru cei care până acum s-ar fi încadrat în plafonul de consum de 255 de kW pentru care plăteau un preț de cel mult 0,8 lei/kWh.

Facturile la energie ar putea crește cu 50%

 

PSD vrea reglementarea prețului la 1,2-1,3 lei/kWh atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru consumatorii non-casnici. S-ar renunța astfel la actuala schema de compensare, de care beneficiază toți consumatorii care se încadrează într-un plafon de 255 de kW, urmând a fi acordată compensarea în funcție de venit, pentru fiecare familie în parte, raportarea făcându-se în funcție de salariul minim.

„În Coaliție nu s-a discutat acest lucru”, a declarat luni, la Digi24, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Acesta a precizat că „Partidul Național liberal nu își asumă o creștere a acestui preț”. „Există disponibilitate din partea noastră, ordonanța pe energie este perfectibilă. Dacă sunt propuneri serioase ele trebuie promovate intern. Dacă se discută despre un eventual preț de 1,3 lei acesta este mult mai mare de cel de 0,68 lei. Partidul Național Liberal nu își asumă o creștere a acestui preț”, a spus acesta. 

Într-un comunicat de presă transmis luni dimineață, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că „o măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noștri să fie protejați și mai bine, este reglementarea pieței energetice”. „Trebuit să punem pe agenda coaliției diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaților din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieței energetice și stabilirea unui preț cât mai mic, bun pentru români și economie”, a transmis Paul Stănescu, potrivit Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel