Facturile de energie electrică în Italia sunt cu 23% mai scumpe decât media UE

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Facturile la energie electrică a italienilor sunt mai scumpe cu 20% mai mult decât a nemților, cu 13% mai mult decât a irlandezilor și a belgienilor, și cu 6% mai mult decât a danezilor.

În anul 2023, italienii au fost printre cei mai afectați europeni în ceea ce privește costurile facturilor de energie electrică. Conform datelor furnizate de Facile.it, o familie tipică din Italia a cheltuit în medie peste 960 de euro pe facturile de electricitate, cu 23% mai mult decât media europeană, având același nivel de consum. Dacă tarifele aplicate ar fi fost similare cu media europeană, aceasta ar fi însemnat o economie de peste 180 de euro pe an pentru consumatorii italieni.

Italia este pe locul șase ca țară cu cele mai ridicate costuri medii la energie electrică în UE

 

Performanța energetică a Italiei în 2023 s-a clasat pe locul cinci în Europa, fiind una dintre cele mai slabe din regiune. Analizând atent tarifele practicate în a doua jumătate a anului, Italia s-a poziționat pe locul șase ca țară cu cele mai ridicate costuri medii la energie electrică în Uniunea Europeană, cu un tarif de aproximativ 0,3347 euro pe kilowatt oră, inclusiv taxe și alte cheltuieli.

Deși s-a înregistrat o scădere de 12% față de prima jumătate a anului, aceasta nu a fost suficientă pentru a depăși grupul de țări în care prețurile la electricitate sunt mai mari, scrie ANSA.

Comparativ cu alte state membre, Italia s-a aflat printre cele mai costisitoare, cu consumatorii italieni plătind cu 20% mai mult decât germanii, cu 13% mai mult decât irlandezii și belgienii, și cu 6% mai mult decât danezii.

În schimb, prețurile la energie electrică în Italia au fost semnificativ mai mari decât în alte țări europene. De exemplu, tarifele medii din Italia au fost cu 29% mai mari decât cele din Franța, cu 43% mai mari decât cele din Spania și chiar cu 53% mai mari decât cele din Suedia. În plus, față de Ungaria, tarifele italiene au fost de până la 196% mai mari.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel