Facebook va angaja 10.000 de persoane în Europa, pentru dezvoltarea așa numitului metavers

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Facebook va angaja 10.000 de persoane în Europa, pentru dezvoltarea așa numitului metavers
Facebook va angaja 10.000 de persoane în Europa, pentru dezvoltarea așa numitului metavers

Facebook va angaja 10.000 de persoane în Europa, pentru dezvoltarea așa numitului metavers.

Acesta este o parte a internetului în care oamenii pot comunica folosind căști de realitate virtuală, fie pentru lucru, joc ori întâlniri online, dar la un alt nivel, informează Știrile PRO TV.

Metaversul este un vis mai vechi al fondatorului Mark Zuckerberg, care este principalul promotor al acestui proiect, iar anunțul Facebook vine în plin scandal al protecției datelor personale și imixtiunilor în viața privată a utilizatorilor.

„Metaversul are potențialul de a accesa noi oportunități din zona socială, creativă și economică, iar europenii sunt cei care să-i dea direcția de la început” au afirmat oficialii Facebook într-o postare pe blog.

 

Locurile de muncă vor fi create în următorii cinci ani

 

Locurile de muncă vor fi create în următorii cinci ani și vizează „ingineri supra-specializați”. În plus, investițiile în Uniunea Europeană au multiple avantaje, incluzând accesul la o bază largă de consumatori din piață, universități de top și oameni extrem de talentați, a mai adăugat Facebook, care și-a făcut o prioritate din construirea metaversului.

Reprezentanții Facebook s-au declarat însă de acord să colaboreze și cu experți din afară, în ciuda reputației de a achiziționa companiile rivale, arată sursa citată. Deja s-au investit 50 de milioane de dolari pentru finanțarea unor fundații care să ajute la „construcția metaversului în mod responsabil”.

Unii critici văd însă intenția Facebook ca o modalitate de a abate atenția publicului față de scandalurile în care a fost implicată în ultima perioadă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel