Facebook anunță că va lansa o nouă rețea de socializare 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Suma uriașă de bani pe care Mark Zuckerberg a pierdut-o după ce Facebook și Instagram s-au prăbușit
Suma uriașă de bani pe care Mark Zuckerberg a pierdut-o după ce Facebook și Instagram s-au prăbușit

 Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, a anunţat vineri că lucrează la crearea unei noi reţele sociale care, conform descrierii sale, pare a fi un potenţial viitor competitor al Twitter, relatează AFP.

"Ne gândim la o reţea socială descentralizată şi independentă, care să permită partajarea mesajelor scrise în timp real", a afirmat grupul într-un comunicat transmis AFP, confirmând o informaţie dezvăluită de site-ul Platformer.

Potrivit Platformer, noua aplicaţie Meta ar fi concepută pentru a fi interoperabilă cu alte reţele de acelaşi gen, precum Mastodon, care a câştigat popularitate după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk în octombrie anul trecut.

Mastodon funcţionează prin servere descentralizate, fără autoritate centrală de management sau de decizie.

Prin urmare, aceasta ar reprezenta o ruptură majoră de strategia folosită până acum de giganţii tehnologiei, care au preferat până acum să funcţioneze într-un mediu închis şi cu propriile reguli de utilizare.

Facebook va implementa un aboament plătit

 

Facebook, reţeaua de socializare "gratuită" care urma să "rămână mereu aşa", va oferi un abonament plătit cu fratele său Instagram, în timp ce modelul lor economic bazat pe publicitate, se clatină, relatează AFP.

Mark Zuckerberg, patronul Meta, a anunţat duminică lansarea "Meta Verified", un abonament care începe de la 12 dolari pe lună pentru a-şi autentifica contul pe platforme, care seamănă foarte mult cu formula elaborată de Elon Musk pe Twitter (de la şapte dolari pe lună).

"Ideea este de a ameliora autenticitatea (profilurilor şi, prin urmare, a schimburilor, n.red.) şi securitatea serviciilor noastre", a precizat Mark Zuckerberg într-un mesaj difuzat pe canalul său de Instagram şi pe contul său de Facebook.

Meta Verified va fi mai întâi testat în Australia şi Noua Zeelandă începând cu această săptămână, înainte de a fi lansat în SUA şi în alte ţări.

Pe Facebook şi Instagram, abonaţii vor avea un însemn care arată că identitatea lor a fost verificată, precum şi protecţie pentru contul lor (în special împotriva furtului de identitate), un acces "direct" la serviciul pentru clienţi şi mai multă vizibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel