Explozie puternică într-o casă din Italia. Doi români au fost duși de urgență la spital

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Accident tragic azi pe A1 în Italia: șoferul unui autobuz cu tineri ar fi adormit la volan
Accident tragic azi pe A1 în Italia: șoferul unui autobuz cu tineri ar fi adormit la volan

O explozie puternică a zguduit o casă din Olbia, Sardinia, iar investigațiile desfășurate de pompieri și carabinieri au scos la iveală detalii alarmante. Incidentul a avut loc într-un apartament locuit de doi cetățeni români, iar consecințele exploziei au dus la rănirea celor doi și a unui bătrân.

Conform rapoartelor inițiale, cauza exploziei a fost o scurgere de gaz în dormitorul apartamentului. Ambii locatari, cetățeni români, se află acum internați în spital pentru tratamentul arsurilor suferite în urma incidentului tragic. Din fericire, nicio viață nu a fost pierdută, dar comunitatea este zguduită de amploarea evenimentului.

 

Un perete din casa românilor s-a prăbușit de la impact

 

Poliția locală se concentrează pe investigarea aragazului cu gaz ca posibila sursă a scurgerii care a condus la explozie. Se pare că încăperea a fost saturată cu gaz, iar deflagrația a fost declanșată de o simplă activare a unui dispozitiv electric. Expertiza tehnică indică faptul că butelia de gaz nu a fost compromisă în explozie, ceea ce a redus potențialul dezastru.

Impactul exploziei a fost atât de puternic încât a dus la prăbușirea unui perete despărțitor în apartament și la deplasarea unui dulap. Acest dulap s-a prăbușit și l-a lovit pe un bărbat în vârstă de 66 de ani, provocându-i un traumatism cranian. Victima a fost transportată de urgență la spital, iar starea sa este monitorizată atent de către personalul medical.

 

Locatarii din zonele învecinate au fost evacuați temporar

 

Locatarii din zonele învecinate au fost evacuați temporar în timpul intervenției autorităților, iar echipajele de pompieri au reușit să controleze rapid incendiul care a izbucnit în urma exploziei. Cu toate acestea, impactul social și psihologic al evenimentului rămâne în continuare o preocupare majoră pentru comunitate.

Reprezentanții autorităților au declarat că vor continua investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la explozie și vor lua măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Siguranța gazelor în locuințe va fi subiectul unor inspecții riguroase și campanii de conștientizare în rândul comunității.

Incidentul din Olbia servește drept memento pentru importanța acordată securității în locuințe și necesitatea unei atenții deosebite asupra dispozitivelor care utilizează gaze inflamabile. Comunitatea rămâne în alertă, iar ancheta continuă pentru a aduce lumină în acest caz îngrijorător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel