Explozie la o fabrică din Spania: Cel puțin doi oameni au murit (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Comunitatea românească din Calahorra își ia rămas bun de la Ioan Buda, muncitorul mort în explozia de la stația de biodiesel
Spania. Comunitatea românească din Calahorra își ia rămas bun de la Ioan Buda, muncitorul mort în explozia de la stația de biodiesel

Cel puțin două persoane au murit joi într-o explozie produsă la o fabrică spaniolă de biodiesel din regiunea nord-estică La Rioja, au anunțat autoritățile. Deocamdată nu se știe ce a cauzat explozia. Televiziunile locale arată imagini cu coloane groase de fum negru care se ridică de la fața locului.

Două persoane au murit joi într-o explozie produsă în mai multe rezervoare de ulei la o fabrică de biodiesel din Calahorra, în zona industrială Recuenco, care a obligat, de asemenea, la evacuarea companiei și la evacuarea a 250 de copii care se aflau într-o excursie în Tierra Rapaz, situată foarte aproape de sit.

Potrivit celor declarate de mai mulți muncitori de la uzină pentru Diario LA RIOJA, aceștia au fost "foarte speriați" și au părăsit locul "tremurând". Aceștia au mai spus că, imediat ce toată lumea a fost evacuată din companie, primul lucru pe care l-au făcut a fost să numere muncitorii unul câte unul, până când și-au dat seama că lipseau doi. Se pare că este vorba de doi lucrători externi. Acestea ar fi, inițial, singurele două victime, fără a se înregistra răniți, deși serviciile de urgență se află încă la fața locului.

Explozie la o fabrică din Spania

 

În momentul de față, după cum a explicat Salva Díez, directorul general pentru situații de urgență, obiectivul este de a controla incendiul, deoarece principala preocupare este că flăcările vor ajunge la rezervoarele care conțin materiale extrem de explozive, nu atât la cele care conțin motorină. Pentru a face acest lucru, pe lângă mai multe brigăzi de pompieri, va fi folosit un elicopter pentru a arunca apă. Pentru a evita problemele, a fost stabilit un perimetru de securitate de un kilometru în jurul uzinei.

 

În ceea ce privește victimele, el a precizat că, în principiu, a fost posibilă evacuarea celorlalți muncitori, deși serviciile de urgență sunt încă la fața locului. În plus, primărița din Calahorra, Elisa Garrido, a postat pe contul său de Twitter că "situația este sub control".

Pe lângă întreprinderea în care a avut loc incidentul, întreaga zonă industrială a trebuit să fie evacuată, inclusiv utilizatorii centrului Áncora, care își are sediul acolo. Deoarece provin din diferite orașe din La Rioja, au fost evacuați cu dube până în centrul orașului Calahorra, iar apoi au fost duși acasă cu autobuzul.

Spectatorii curioși și jurnaliștii aflați la fața locului au fost, de asemenea, evacuați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel