Explozie în Haiti: Cel puțin 50 de morţi și zeci de răniți

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Cel puţin 50 de persoane au murit, iar altele au fost rănite, după explozia unei cisterne care transporta benzină, în Haiti, conform noului bilanţ, anunţat de un oficial local. Explozia a avut loc marţi în oraşul Cap-Haitien. 

"Am constatat la faţa locului între 50 şi 54 de persoane decedate în urma arsurilor grave. Este imposibil să fie identificate", a declarat Patrick Almonor, un membru al Consiliului Municipal din oraşul Cap-Haitien, citat de cotidianul Le Figaro.

"Explozia s-a produs în timp ce în jurul autocisternei erau zeci de persoane care încercau să se aprovizioneze cu benzină", a precizat Patrick Almonor.

Aproximativ 20 de clădiri au luat foc în urma exploziei, iar bilanţul victimelor ar putea creşte. Zeci de persoane sunt spitalizate, multe fiind în stare gravă.

"Suntem depăşiţi de situaţie, avem nevoie urgentă de materiale medicale", a declarat un medic local, Calhil Turenne, citat de publicaţia Le Nouvelliste.

"Împărtăşesc durerea şi tristeţea tuturor acestor oameni", a afirmat fostul premier Claude Joseph, în prezent ministrul de Externe din Haiti.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel