Excursie de o zi la Viena: Cum să petreci 24 de ore în capitala Austriei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Excursie de o zi la Viena. Cum să petreci 24 de ore în capitala Austriei
Excursie de o zi la Viena. Cum să petreci 24 de ore în capitala Austriei

Viena este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Dacă aveți doar 24 de ore la dispoziție, iată ce nu trebuie să ratați.

Viena este, de departe, cel mai vizitat oraș austriac. Datele oficiale arată peste 17 milioane de înnoptări turistice pe an (date valabile pentru perioada pre-pandemică). Spre comparație, al doilea cel mai vizitat oraș din Austria este Salzburg, cu peste trei milioane de înnoptări turistice în 2019.

Cu o istorie îndelungată și cu clădirile și construcțiile frumoase pe care doar un oraș care a fost capitala unui imperiu timp de sute de ani le poate avea, Viena - Wien, pentru localnici - merită cu siguranță o vizită.

De asemenea, merită cu siguranță o vizită prelungită. Dar, pe măsură ce călătoriile cu trenul de weekend devin tot mai frecvente în Europa și zborurile low-cost fac posibilă o vacanță rapidă pe continent, mulți vizitatori au la dispoziție doar câteva ore pentru a petrece în acest oraș istoric.

Ce este de văzut în Viena în 24 de ore

 

Deși este imposibil să vezi tot ce este de văzut în Viena în doar 24 de ore, există câteva atracții turistice care nu trebuie ratate, scrie publicația TheLocal.at.

Dacă aveți doar 24 de ore la dispoziție în Viena, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a profita la maximum de oraș.

Capitala austriacă este împărțită în 23 de districte. Primul este cel central, unde se află multe obiective istorice și clădiri politice. Restul districtelor pornesc în spirală de la acesta, 21 și 22 fiind situate chiar peste Dunăre.

În primul district, veți găsi multe dintre cele mai impresionante locuri.

Catedrala Sfântul Ștefan, un obiectiv de neratata în timpul unei excursii de o zi la Viena

 

Chiar și pentru cei care nu sunt fani ai bisericilor, nu trebuie ratată o vizită la Catedrala Sfântul Ștefan Acest punct de reper se află de secole în inima orașului. Este posibil să ajungi în vârful turlei mari (343 de trepte pe jos) sau în cel mai mic și mai înalt (cu liftul) pentru a admira orașul de sus.

Dacă vă place istoria religioasă, este posibil ca, de asemenea, de la Sfântul Ștefan să ajungeți la Ruprechtskirche, una dintre cele mai vechi biserici din Viena. De acolo, este o aruncătură de băț până la Templul orășenesc al comunității evreiești vieneze din Sitenstättengasse și la Ankeruhr din Hoher Markt.

Îndreptându-vă spre est de la Ankeruhr, veți ajunge la unul dintre frumoasele parcuri ale orașului Viena. De fapt, parcul orașului, Stadtpark, este un punct de plecare fantastic pentru a explora Viena.

Pornind de la Stadtpark, cu un scurt ocol pentru a vizita frumoasa Karlskirche, este posibil să urmați drumul și să vedeți unele dintre principalele atracții, inclusiv Opera de Stat din Viena, Burggarten, Hofburg, Museumsplatz, Parlamentul și Primăria din Viena (Rathaus), până la frumoasa Votivkirche.

Atracții de seară

 

Viena și clădirile sale frumoase strălucesc și cu luminile de pe fațadă, însă o plimbare centru ar putea părea total diferită în funcție de momentul zilei, sau de anotimpul din an.

Dar dacă vreți să ai parte de o experiență 100% vieneză, atunci o vizită într-o Heurigen ar fi potrivită. Acestea sunt tavernele vieneze tradiționale în care se bea vin.

În general, sunt situate la periferia orașului, dar se poate ajunge cu transportul public.

O opțiune mai puțin rustică, dar convenabilă pentru turiști, este așa-numitul Triunghiul Bermudelor, o zonă din primul district cu o mulțime de pub-uri și baruri.

În plus, Viena are de oferit o varietate incredibilă de evenimente muzicale, de la muzică clasică la muzică modernă.

Palatul Schonbrunn

 

După un drum de aproximativ 30 de minute cu metroul din primul district, poți ajunge până la Palatul Schonbrunn, un palat impresionant și un complex extraordinar de grădini. 

Palatul Schonbrunn este cu adevărat o bijuterie a coroanei și nicio vizită la Viena nu ar fi completă fără a merge acolo. Grădinile palatului adăpostesc, de asemenea, o grădină zoologică modernă care merită vizitată, în funcție de timp.

S-ar putea să mai fie încă suficient timp pentru o masă tradițională austriacă în timp ce vă îndreptați spre ieșire. Neapărat trebuie să încercați schnitzel și salată de cartofi. Pentru vegetarieni, se recomandă Käsespätzle, un fel tradițional mai ales în munții austrieci.

Din păcate, nu există multe opțiuni vegane pentru mesele tradiționale, dar din ce în ce mai multe restaurante oferă opțiuni vegane.

Viena găzduiește, de asemenea, multe localuri în care se servește bere locală și care trebuie testate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel