Europenii cumpără masiv Dacia. Creștere importantă a vânzărilor. Peste 200 000 de mașini vândute în primele luni ale anului

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Dacia Duster, o mașină foarte apreciată în toată Europa (Foto: Facebook/Dacia)
Dacia Duster, o mașină foarte apreciată în toată Europa (Foto: Facebook/Dacia)

Europenii au făcut din Dacia unul dintre brandurile preferate. Și prețurile bune ajută mult Dacia. 

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut în aprilie cu 12,6%, iar cota de piață a producătorului auto a rămas la 4,6%, conform datelor publicate miercuri de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Aceste statistici acoperă statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

În aprilie, au fost înmatriculate 50.153 de autoturisme Dacia în Europa, comparativ cu 44.553 în aceeași perioadă din 2023.

Creșteri ale vânzărilor de mașini pe toate segmentele

 

Majoritatea marilor producători auto au raportat creșteri ale vânzărilor în aprilie: grupul Volkswagen (14%), grupul Renault (11,6%), Mercedes-Benz (4,8%), în timp ce grupul Stellantis și Ford au înregistrat scăderi de 1,5% și, respectiv, 12,8%.

În primele patru luni ale acestui an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 5,3% în Europa. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa au ajuns la 201.649 de unități, în creștere față de perioada ianuarie - aprilie 2023, când au fost înregistrate 191.422 de vehicule.

Majoritatea marilor producători auto au raportat creșteri ale vânzărilor și în primele patru luni ale acestui an: grupul Volkswagen (4%), grupul Stellantis (2,9%), grupul Renault (4,5%), în timp ce Mercedes-Benz și Ford au raportat scăderi de 2,4% și, respectiv, 15,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel