Europa este sufocată de mașini. Regiunile cu cele mai multe mașini pe cap de locuitor: „Acolo unde sunt mașini, sunt și bani”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Europa este sufocată de mașini. Regiunile cu cele mai multe mașini pe cap de locuitor. „Acolo unde sunt mașini, sunt și bani”
Europa este sufocată de mașini. Regiunile cu cele mai multe mașini pe cap de locuitor. „Acolo unde sunt mașini, sunt și bani”

Europa este sufocată de mașini. Datele publicate de Eurostat arată că, oriunde ai merge pe continent, este extrem de greu să nu întâlnești ambuteiaje și trafic dat peste cap. Sunt regiuni în care locuitorii au chiar și câte două sau trei mașini.

Zone pitorești, care îmbie la o plimbare cu bicicleta sau scuterul, aflate în mai multe regiuni din Italia, au depășit recordul la numărul de mașini pe cap de locuitori. În Valle D`Aosta, aproape fiecare italian are câte două mașini. În Trento sunt peste 1.200 de mașini, raportat la o mie de locuitori și abia în Bolzano sunt sub o mie de mașini. În top cinci se numără și două regiuni din Olanda și Finlanda.

„Își mai cumpără mașini pentru că își permit. Așa se explică faptul că în unele părți ale lumii, mai multe mașini există pe cap de locuitor, deci o persoană are mai multe mașini. Acolo unde sunt mașini sunt și bani”, spune Adrian Mitrea - jurnalist auto, la Digi24.

 

Vezi și 

 

Aproape 400.000 de maşini second hand din import au fost înmatriculate în România, în 2021

 

Piaţa maşinilor second hand din import a crescut, anul trecut, în România, cu 3,73% faţă de 2020, până la 395.759 de unităţi înmatriculate, în condiţiile în care pe segmentul maşinilor noi s-a consemnat o scădere de 4,56%, de la an la an, reiese dintr-o analiză realizată de o platformă online de anunţuri auto.

Conform sursei citate, în cazul autovehiculelor noi, în 2021, cea mai bună lună a fost august, cu peste 16.000 de unităţi lansate în circulaţie, în timp ce luna cea mai slabă a fost ianuarie, când abia s-a trecut de 6.000 de maşini, scrie Agerpres.

De asemenea, o evoluţie interesantă s-a înregistrat în intervalul martie - august, când a existat o creştere de peste 10-15% a vânzărilor de maşini noi în România.

Ulterior, din septembrie şi până în noiembrie, piaţa a scăzut faţă de 2020, "mai ales din cauza crizei semiconductorilor, care a făcut ca unele modele auto să fie livrate cu întârzieri mai mari de 6 luni".

În cele din urmă, însă, anul 2021 s-a încheiat cu un total de 121.208 de maşini noi înscrise în circulaţie, nivel apropiat de cel consemnat în 2020, respectiv 127.000 de unităţi noi.

Pe segmentul maşinilor second-hand din import, analiza de specialitate arată un salt de la 381.495 de unităţi, în 2020, la 395.759 de unităţi, în 2021.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel