Eugen Tomac: Guvernul nu a fost în stare să vină cu niciun proiect nou, cât timp România a deținut președinția Consiliului UE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Eugen Tomac, președinte PMP, spune că Guvernul nu a fost în stare să vină cu niciun proiect nou, cât timp România a deținut președinția Consiliului UE. Viorica Dăncilă a făcut, în Parlamentul European, bilanțul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene și și-a ținut discursul în fața unei săli goale, dar nu a spus nimic nici despre statul de drept sau valorile care stau la baza UE și pe care guvernul PSD le tratează cu profund dispreț,  mai spune Tomac.

"In fața unei săli goale, Dăncilă se adresează acum Parlamentului European, abordând bilanțul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

Fără îndoială, la nivel tehnic, încă avem diplomați capabili sa țină steagul sus și să încheie o parte din sarcini in mod onorabil.

In schimb, Guvernul, reprezentând decidentul politic în aceasta chestiune, nu a fost in stare sa vina cu niciun proiect nou de interes pentru România.

În primul rand, în timpul Președinției noastre, dosare precum Schengen, aderarea la zona euro sau apropierea R. Moldova de UE (unde exista peste un milion de cetățeni europeni) nu au fost deloc printre priorități.

Nu mai vorbesc de subiecte mai complexe, precum situația privind piața forței de munca din UE, unde avem peste 3,5 milioane de români. Acest dosar nu a figurat nicio zi pe agenda celor șase luni de Presedintie.

Doamna premier, aici de față, nu a spus nimic nici despre statul de drept sau valorile care stau la baza UE și pe care guvernul PSD le tratează cu profund dispreț."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel