Eugen Tomac, după decizia CEDO în cazul Kovesi: „A demontat întregul mecanism gândit de Tudorel Toader”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, consideră că CEDO a făcut dreptate prin decizia pe care a dat-o în cazul Laurei Codruţa Kovesi, menţionând că prin această soluţie „s-a demontat întregul mecanism gândit de Tudorel Toader pentru a o destitui din funcţie pe fostul procuror şef DNA”.

„De la înălţimea CEDO, s-a demontat întregul mecanism gândit de Tudorel Toader pentru a o destitui din funcţie pe fostul procuror şef DNA. E o lecţie pentru cei care cred că poziţia noastră de stat membru al UE şi al Consiliului Europei este de decor (...). Deci CEDO face dreptate într-o chestiune în care cu toţii ştiam că întregul mecanism nu este cel care respecta prevederile legale interne”, a declarat Tomac.

El a adăugat că CEDO a demonstrat că tot acest mecanism a fost un „abuz”.

„Tot acest păienjeniş gândit în interior a fost demontat în cadrul unui proces unde nu există interpretări, nu se dau detalii, ci pur şi simplu se analizează faptele în sine şi i-a pus CEDO în faţa faptului împlinit şi le-a demonstrat că a fost un abuz”, a mai precizat liderul PMP, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel