Eugen Tomac: "Aş oganiza şi eu un protest, dar împotriva PROSTIEI"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Liderul PMP, Eugen Tomac, a criticat atitudinea celor aproximativ 200 de protestatari care s-au adunat, vineri seara, în Piața Victoriei şi susţine că în aceste momente ar trebui să fim mai responsabili.

„Îmi este dor şi mie de un protest, mâine aş origaniza un protest în Piaţă Victoriei, dar nu împotrivă Guvernului Orban ci împotrivă prostiei. Am acelaşi sentiment de neputinţă şi în acelaşi timp îmi doresc să facem mai mult pentru români pentru cei aflaţi în dificultate, dar instrumentele sunt limitate pentru că printre noi există un inamic invizibil care atinge oameni nevinovaţi şi le curmă viaţă subit. Îmi este dor de un protest, iubesc libertatea, dar acum, în aceste zile trebuie să fim responsabili şi să ne protejăm pe noi şi pe cei din jur”, a declarat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Liderul PMP face apel la responsabilitate şi aminteşte că specialişti din toată lumea recomandă distanţarea fizică.

„Vor reveni cât de curând şi zilele în care ne vom putea exprimă liber orice gând, orice stare şi prin proteste spontane, dar acum e bine să actionăm responsabil şi ţinem cont de ce ne recomanda specialiştii din toată lumea şi anume să nu organizăm sau să participăm la evenimente de masă”, a subliniat Tomac.

Circa 200 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de măsurile adoptate de autorități în contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu au purtat mască și nu au păstrat distanța minimă de 1,5 metri.

În fața Palatului Victoria au fost prezenți tineri, persoane în vârstă și chiar și copii. Între ei, s-a aflat și fostul europarlamentar Adrian Severin și fostul ministru Bogdan Stanoevici.

Oamenii prezenți la protest au stat unii lângă alții, unii dintre ei strângându-și mâna sau îmbrățișându-se.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile și Constituția prin instituirea decretului stării de urgență și a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel