Eugen Teodorovici, mesaj dur pentru PSD: „Dacă acceptați ca reforma să înceapă cu un JAF ... noapte bună!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Eugen Orlando Teodorovici a postat un mesaj dur pe o rețea socială la adresa Partidului Social Democrat. „PSD, trezește-te‼️ Te târăști simulând democrația sau te ridici ca o forță democratică ce poate schimba România în bine?”

„Te târăști simulând democrația sau te ridici ca o forță democratică ce poate schimba România în bine.

PSD NU este un partid de lași și trădători, iar organizațiile, membrii și susținătorii săi de la nivel local, județean și, sper, chiar și de la centru, NU se pot preda în fața acestei imense FRAUDE pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni‼️

Dacă PSD acceptă ca primul pas către REFORMĂ să înceapă cu un mare FURT, atunci nu mai există nici speranță, nici salvare, căci de onoare și moralitate nu mai poate fi vorba”.

 

„Mi-am anunțat intenția de a candida pentru conducerea partidului”

 

„Mi-am anunțat intenția de a candida la alegerile pentru conducerea partidului și am cerut insistent respectarea (măcar acum!) a STATUTULUI PSD în privința drepturilor forului decizional suprem: CONGRESUL PSD! Și mă refer la dreptul de a vota orice modificare a Statutului partidului și de a decide în privința alegerii sau revocării conducerii PSD (pentru cei interesați, fac referire la articolele 119 și 121 din Statutul PSD în vigoare la data de 29 iunie 2019, care nici măcar nu este publicat pe site-ul oficial al partidului!).

Așa-zisa conducere interimară, prin vocea unui așa-zis președinte pretins fondator, fără prestanță și lipsit de "coloană vertebrală", a anunțat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin MOȚIUNE, adică o candidatură în echipă. Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorității, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Național, și aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie. Tot atunci s-au stabilit și data alegerilor, pe 22 august, dar și Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00!).

Sunt, poate, detalii care pe mulți dintre membrii acestui partid nu îi privesc direct, dar care, din păcate, afectează fundamental esența democrației prin lipsa de transparență în luarea deciziilor în acest partid. Este noua politică a unei “conduceri” interimare ilegitime care, prin acțiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmărește transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de "partid de buzunar" și să poată servi mult mai ușor intereselor politice conjuncturale!”

 

„Mai aveți sentimentul că opinia voastră contează?”

 

„Totuși, vă rog să vă puneți măcar o întrebare: mai aveți sentimentul că opinia voastră contează și că vă simțiți cu adevărat reprezentați de un “președinte” interimar pe post de marionetă în mâna unui ventriloc politic?

Și vă mai rog să vă gândiți ce ați răspunde voi, nu ventrilocul, la alte câteva întrebări:

- Vreți ca Statutul PSD să fie respectat?
- Vreți ca deciziile legate de modificarea Statutului PSD să fie, în continuare, luate de Congresul PSD?
- Vreți ca votul Congresului să fie în conformitate cu Statutul, adică secret?
- Aveți încredere că votul pentru alegerea conducerii PSD, din 22 august, va fi unul corect?

Știți, bunăoară, că prin hotărârea CExN din 30.07.2020 s-a modificat STATUTUL PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile Statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar CONGRESUL PSD: "adoptă sau modifică, prin hotărâre, Statutul PSD, cu votul a cel puțin 2/3 din numărul delegaților prezenți"?”

 

„Dacă acceptați ca reforma PSD să înceapă cu un JAF ... noapte bună!”

 

„Mai contează, stimați colegi și membri PSD, că prin aceeași hotărâre a CExN (NU a Congresului!) s-au adus modificări ale Statutului partidului aprobat în data de 29 iunie 2019, de la, să zicem, minore redenumiri ale structurilor de decizie județene, de sector și centrale, până la modificări ale componenței structurilor de conducere ale partidului de la nivel județean și central? Vă interesează faptul că același CExN, actual Consiliu Politic Național, a decis că în structura centrală de conducere vor fi 16 membri, față de 19 și a redus numărul vicepreședinților din partea celor 8 regiuni de la doi la unul singur, renunțând și la principiul european al egalității de gen (prevăzut în Statut la alin. 6 de la art. 119)?

Dacă acceptați ca REFORMA PSD să înceapă cu un JAF ... noapte bună!

Vreau să cred că sunt mult mai mulți cei care vor avea curajul să spună NU organizării unui CONGRES NESTATUTAR de către o “conducere” interimară ilegitimă‼️

Eu îmi voi depune candidatura NUMAI în condiții de legalitate, conform prevederilor STATUTULUI PSD‼️”, scrie Eugen Orlando Teodorovici pe o rețea socială. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel