Ești un fan al temperaturilor mai scăzute? Scapă de căldură în aceste opt destinații răcoroase

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

În acest an, valurile de căldură au pus stăpânire în toată Europa și în America. Peste tot oamenii se confruntă cu temperaturi extreme. De aceea ți-am pregătit 8 destinații unde te poți răcori în această vară cu ghețari, cascade și locuri sălbatice.

Temperaturile extreme au devenit tot mai frecvente, așa cum a raportat National Geographic în vara anului 2021. "Valurile de căldură, inundațiile și secetele mortale care dau peste cap viețile a mii de oameni, din vestul Americii până în sudul Europei și centrul Chinei, pe măsură ce temperaturile globale continuă să crească", relatează Sarah Gibbens, citând un raport al ONU privind starea climei mondiale. 

În timp ce toată lumea este afectată de problemele unei planete fierbinți, obiectivul multor călători este de a învinge căldura - cel puțin pentru o săptămână - în locuri care oferă aventuri cu briză sau un răgaz de coastă.

De la drumeții prin una dintre peșterile de gheață din Alaska sau coborârea cu sania pe una dintre cele mai înalte dune de nisip din Colorado, iată 8 aventuri în destinații surprinzătoare pentru a vă relaxa în această vară, conform National Geographic.

 

Ghețarul Mendenhall, Alaska - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

Cunoscute sub numele de Aak'wtaaksit ("Ghețarul din spatele lacului mic") și Sitaantaago ("Ghețarul din spatele orașului") de către indigenii Tlingit, peșterile de gheață din ghețarul Mendenhall îi cufundă pe călători într-o lume orbitoare de safir și gheață.

Unul dintre cei mai accesibili ghețari din America de Nord, se află la doar câteva minute de aeroport; peșterile se află la 20 km de Juneau. Ele sunt accesibile prin drumeție sau caiac. Cel mai bun moment pentru a le vizita este din mai până în octombrie, când temperaturile sunt cele mai blânde.

Sfat: Deși aventurile solo în peșteri sunt permise, este foarte recomandat să vă alăturați unui tur de grup sau să angajați un ghid pentru a vă asigura o sosire în siguranță.

 

Mina de sare Slanic Prahova - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

Aceasta este cea mai mare mină de sare din Europa și este situată în Slanic, județul Prahova, România, la aproximativ 100 de kilometri nord de București.

Slanic este cunoscută ca fiind cea mai importantă stațiune de turism balnear din România. Mina de sare are 14 camere cu o deschidere de 10 metri până la tavan, 32 de metri până la picior și o înălțime de 54 de metri. Adâncimea minei de sare este de 208 metri.

 

Hamilton Pool, Texas - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

După ce te-ai ofilit în căldura toridă a Texasului, scufundă-te în adâncurile Hamilton Pool din Dripping Springs, Texas. La câțiva kilometri de Austin, apele răcoritoare pot coborî până la 10°C. În timp ce plutiți, priviți cum Hamilton Creek se revarsă peste o margine de calcar, creând o cascadă de 15 metri. 

Sfat: Rezervați din timp. Pentru a intra în Hamilton Pool Preserve în perioada mai-octombrie este necesară rezervarea, iar locurile se ocupă rapid.

 

Highlands, Scoția - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

Uimitoarele Highlands scoțiene sunt o regiune sălbatică slab populată, cu peisaje care includ munți acoperiți de pădure, nenumărate lacuri strălucitoare, cascade și chiar plaje frumoase. Deși vara este cea mai caldă perioadă a anului, temperaturile rareori depășesc pragul de 15 grade.

În această zonă veți găsi oportunități nesfârșite de drumeții, pescuit și explorarea castelelor, precum și șansa de a căuta legendarul monstru Loch Ness.

 

Rezervația Central Idaho Dark Sky Reserve, Idaho - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

În 2017, Idaho a devenit prima Rezervație Internațională a Cerului Întunecat din Statele Unite. La căderea nopții, cerul se aprinde, oferind privitorilor de stele un tablou spre infinit și dincolo de el. Amplasate în ținuturile îndepărtate și accidentate ale Munților Sawtooth, orașele Sun Valley, Ketchum și Stanley oferă vizitatorilor locuri de cazare și de luat masa în timp ce privesc spectaculoasa noapte. 

Sfat: Aeroportul Friedman Memorial se află la mai puțin de 30 de minute de rezervație și oferă acces ușor la zona Ketchum și Sun Valley, sau Aeroportul Boise se află la doar 2,5 ore de mers cu mașina în afara rezervației. 

 

Munții Bucegi, România - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

Dacă sunteți în căutarea unei ascensiuni montane provocatoare, Munții Bucegi sunt, cel mai probabil, locul potrivit pentru dumneavoastră. Priveliștile sunt complet diferite de ceea ce puteți vedea în Retezat: munții sunt mult mai înalți, oferind un vibe la fel de impresionant și copleșitor al locului.

Vârful Omu este cel mai înalt din Bucegi, iar traseul nu este nici pe departe la fel de ușor ca cele din Retezat. Pentru a urca în vârf există lanțuri, scări de piatră și goluri destul de periculoase care vă vor ridica nivelul de adrenalină și vă vor oferi o aventură memorabilă.

Totuși, dacă preferați să vizitați fără să înfruntați teama, sunt disponibile, contra cost, telecabine și mașini 4×4. Acestea vă pot duce până în vârf, de unde puteți vedea atracțiile locale precum Babele, Sfinxul sau Peștera Ialomicioara.

 

Insula Mackinac, Michigan - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

Insula Mackinac este o oază fără mașini, relaxată, ideală pentru o escapadă rapidă de vară. Bucurați-vă de o briză ușoară în timp ce explorați traseele pitorești ale insulei, casele victoriene conservate și relaxați-vă pe una dintre cele mai lungi verande din lume, la Grand Hotel. 

Sfat: Mergeți la Sunset Rock, situat în capătul vestic al insulei, lângă The Inn at Stonecliffe, pentru priveliști superbe la apus de soare asupra lacului Huron și a Peninsulei Superioare.

 

Irlanda - 8 destinații răcoroase de vizitat

 

Indiferent unde vă aflați în Irlanda, este puțin probabil să aveți de-a face cu o căldură insuportabilă, temperatura medie de vară în cea mai mare parte a țării fiind de 16 grade. Irlanda de Nord se mândrește cu o mulțime de atracții, cum ar fi legendarul Giant's Causeway și podul de frânghii Carrick-a-Rede, care leagă continentul de mica insulă Carrick-a-Rede și se află la aproape 30 de metri deasupra apei izbitoare de culoarea smaraldului și a stâncilor zimțate de sub ea.

Dacă sunteți suficient de curajos să priviți în jos, s-ar putea să vedeți un delfin sau, chiar un rechin care frecventează apele Mării Nordului. La doar 40 de minute de Dublin se află Parcul Național Wicklow, cu kilometri și kilometri de trasee pitorești pentru a face drumeții printre munții înalți și a trece pe lângă lacuri strălucitoare și râuri liniștite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel