Escrocheria "schimbul de bani" face ravagii în mall-urile din Spania. Bandă de români, destructurată după un an în care a înșelat zeci de persoane

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
escrocheria schimbul de bani
escrocheria schimbul de bani

Prin escrocheria "schimbul de bani" mai mulți români care s-au constituit într-o bandă de criminalitate organizată a reușit să dea zeci de lovituri până să fie prinși de poliție. 

Trei persoane de naționalitate română au fost arestate după ce au comis cel puțin opt infracțiuni de fraudă prin escrocheria amintită. Ei aparțineau unei organizații de escroci care opera în Soria, La Rioja, Valladolid, Alicante, La Coruña și Pontevedra.

Garda civilă din Soria a reușit în final să-i prindă după comiterea mai multor escrocherii printr-o metodă pe care v-o relatăm în a doua partea a acestui articol.

Mai exact, trei persoane de naționalitate română au fost arestate ca presupuși autori a cel puțin opt infracțiuni de înșelăciune. 

Ancheta a început pe 12 septembrie 2020, când a fost depusă prima plângere pentru înșelăciune care a avut loc în centrul comercial Las Camaretas. 

Escrocheria "schimbul de bani". Cum funcționa 

Înșelătoria nu era deloc complicată: românii aveau mereu banconote mici, de 5 euro și rugau viitoarele victime să le schimbe banii în bancnote mai mari. După ce vedeau bancnotele mari și reușeau să intre în posesia lor, infractorii români îi distrăgeau atenția persoanei și ceilalți se făceau nevăzuți cu toți banii. 

Din informațiile obținute de anchetatori a fost posibilă identificarea vehiculul folosit de făptași. Din acestea au fost extrase informații despre proprietar din bazele de date ale poliției, iar astfel a fost obținută o recunoaștere a unui făptaș de către un reclamant. Așa s-a ajuns la recunoașterea întregii bande. 

Potrivit acelorași surse, ulterior a fost posibilă legarea autorilor recunoscuți în înșelătoria din Soria cu o infracțiune comisă în ziua precedentă sub același „modus operandi” la Centrul Comercial Berceo, în orașul Logroño și un altul comis în aceeași zi într-un supermarket din Santo Domingo de La Calzada, în La Rioja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel