Escrocheria cu bani românești face victime și în Germania: Nimeni nu își dă seama de înșelătorie, banii sunt reali

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer de 45 de ani din Wang, Germania, s-a „îmbogățit“ cu 1.000 de lei, dar  rămas în pagubă cu 160 de euro. Atât i-a dat unui fraudator român pe o bancnotă veche, reală, dar lipsită de valoare - fiind scoasă din uz, pe care l-a convins că valorează peste 200 de euro.

În Austria, escrocheria cu schimbul de bancnote românești vechi, fără valoare, cu euro a apărut în urmă cu mulți ani și încă mai face victime. Dar fraudatorii au început să exploateze și alte „piețe“, așa că înșelătoria ticluită de români a ajuns și în Germania. 

Un șofer de 45 de ani a fost înșelat, la sfârșitul săptămânii trecute, de un fraudator în Wang. S-a oprit într-o parcare după ce un bărbat, care făcuse cu mâna pentru a atrage atenția asupra sa, i-a cerut disperat ajutorul și i-a spus că nu mai are benzină. „problema“ românului era că nu avea niciun euro asupra sa, ci doar lei.

Drept urmare, tânărul de 45 de ani a fost dispus să îl ajute pe acesta și să îi schimbe banii. Astfel, pe cei 1.000 de lei, șoferul i-a dat românului 160 de euro, după ce s-a informat în prealabil despre cursul de schimb valutar actual, potrivit Sueddeutsche Zeitung.

Cu toate acestea, el nu știa că bancnota de 1.000 de lei, care era reală, era o bancnotă emisă înainte de reforma valutară din românia din anul 2005. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel