Erdogan, declarație despre explozia din Istanbul: Cei care încearcă să ia ostatică Turcia, nu vor reuși

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a adresat un anunț către populație, în legătură cu explozia teribilă din Istanbul, la aproximativ o oră după incident. Este vorba despre un posibil atentat terorist într-o țară NATO, dar informația nu a fost confirmată încă.

Potrivit CNN Turk, care a transmis în direct declarația președintelui Racep Tyyip Erdogan, în momentul de față numărul morților a crescut la șase, iar cel al răniților la 53 de persoane. Explozia a fost extrem de puternică și nu poate fi calificată decât drept un atentat terorist.

M.A.E. a anunțat că printre victimele din Istanbul nu sunt victime din România.

 

Mesaj către populație din partea lui Erdogan

 

„Cei care încearcă să ia națiunea turcă ostatică prin teroare, prin atacuri teroriste, nu vor avea succes, nu vor reuși.”, acestea sunt cuvintele președintelui în deschiderea mesajului adresat națiunii și lumii întregi.

„Ar fi greșit să spunem că acest atac a fost unul terorist, momentan. Dar aici se simte un miros de teroare. Am detectat că o femeie juca un rol. Ancheta continuă.”, mai spune Erdogan.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că autorii vor fi pedepsiți.

Primarul din Istanbul a mers pe strada respectivă, imediat după explozie. Conform postării sale de pe Twitter, spune că a primit informații de la echipele de pompieri aflate în zonă, că își continuă investigațiile, iar medicii fac eforturi pentru ca numărul celor decedați să nu crească.

De asemenea au fost desemnați cinci procurori care să se ocupe de această tragedie din Istanbul.

Un martor ocular se afla la aproximativ 50 de metri distanță când a auzit explozia.

"Am văzut trei sau patru persoane la pământ", a declarat el pentru AFP. "Oamenii fugeau în panică... Era un fum negru. Zgomotul era atât de puternic, aproape asurzitor", a spus el, conform BBC.

 

Zona în care a avut loc explozia este foarte circulată

 

Strada era plină de cumpărători când explozia a străpuns centrul orașului turc. Un dispozitiv de urgență uriaș a fost mobilizat la locul exploziei de pe strada Istiklal, în apropiere de piața Taksim din centrul Istanbulului.

Guvernatorul Istanbulului a confirmat că există mai mulți morți în urma exploziei care a avut loc în zona Beyoglu a orașului în jurul orei locale 16.20. „Ne rugăm pentru mila lui Dumnezeu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel