Erdogan a anunțat bilanțul tragediei: 41 de morţi după explozia din mina de cărbune de la Amasra, în Turcia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus că 41 de oameni au murit în urma unei explozii într-o mină de cărbune din regiunea de coastă a Mării Negre. 

Erdogan a prezentat acest bilanţ trist după ce echipele de salvare au recuperat ultimul cadavru.

Liderul turc a vizitat locul incidentului, Amasra şi a promis o anchetă după presupusa explozie a unei pungi de metan de vineri. Unsprezece oameni au fost salvaţi şi internaţi în spitale pentru a le fi tratate rănile şi arsurile.

Unul dintre salvatori a declarat: "Nu am lăsat în urmă niciunul dintre prieteni noştri. Ne aflăm aici de aproape 24 de ore, ne-am făcut datoria finală faţă de prietenii noştri, ultimii 13 sau 14 care mai erau acolo. Pentru ei am coborât din nou în mină şi le-am recuperat cadavrele. Acum nu mai este nimeni în mină", potrivit BBC, titrează Rador.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ultimul miner, unde s-a produs explozia în nordul țării, a fost salvat și că bilanțul final este de 41 de morți.

41 de morţi după explozia din mina de cărbune de la Amasra, în Turcia. Anunțul, făcut de Erdogan



Erdogan a vizitat sâmbătă locul exploziei minei din Amasra, în nordul Turciei, pentru a coordona eforturile de salvare și a monitoriza evoluția situației.

O explozie de grisuș a avut loc vineri seară într-o mină din orașul Amasra, mai mulți mineri aflându-se în interior în momentul incidentului.

Serviciile de salvare au sosit foarte repede la fața locului cu mai multe echipe de salvatori.

Ministrul de interne Suleyman Soylu a ajuns foarte repede la fața locului după explozie.

Șeful statului și-a anulat programul zilei la Diyarbakir și s-a deplasat la fața locului.

În urma scenei, Erdogan a anunțat că ultimul miner blocat în puțul în care s-a produs explozia a fost salvat și că bilanțul final al victimelor a crescut la 41 de morți.

"Ancheta administrativă și judiciară va stabili condițiile incidentului și eventualele responsabilități", a dat el asigurări înainte de a adăuga: "De acum înainte, nu mai vrem să vedem eșecuri sau riscuri inutile în minele noastre".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel