Enel vinde toate unitățile sale de producție de energie electrică din Rusia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Enel pleacă din România
Enel pleacă din România

Enel informează că a semnat joi acordurile de vânzare a întregii sale participații la PJSC Enel Rusia (“Enel Rusia”).

Mai exact, Enel a semnat două contracte separate cu Lukoil și cu Fondul Mutual Închis de Investiții Gazprombank-Frezia pentru vânzarea întregii sale dețineri la Enel Rusia, reprezentând 56,43% din capitalul social al companiei, pentru o valoare totală de circa 137 de milioane de euro, care va fi plătită la finalizarea tranzacției.

 

Enel vinde toate unitățile sale de producție de energie electrică din Rusia



Prin această tranzacție, Enel vinde toate unitățile sale de producție de energie electrică din Rusia, care include centrale convenționale cu o capacitate de aproximativ 5,6 GW și proiecte eoliene de circa 300 MW aflate în diverse stadii de dezvoltare, asigurând astfel continuitatea activității pentru clienti și angajați.

Tranzacția este în conformitate cu politica Grupului de a-și concentra activitățile în special în țările în care deținerea unei poziții integrate pe tot lanțul valoric poate genera creștere și obținerea de valoare adăugată din oportunitățile oferite de tranziția energetică.

Este important de menționat că Enel a adoptat și promovat deja măsuri care au avut ca rezultat încetarea activităților de management și coordonare în relația cu Enel Rusia.

Aceste măsuri includ:

- numirea de către Enel, cu ocazia recentei reînnoiri a Consiliului director al companiei, doar a unor directori independenți, de naționalitate rusă,

- numirea unui nou director general, de asemenea de naționalitate rusă, care răspunde exclusiv consiliului director; 

- încetarea, în toate situațiile în care a fost posibil, a contractelor intra-grup;

- modificarea structurii organizaționale a Grupului Enel pentru a reflecta încetarea subordonării ierarhice a personalului si funcțiilor de business ale Enel Rusia către cele ale Enel.

 

Tranzacția va genera aproximativ 550 de milioane de euro pentru datoria grupului



Tranzacția, inclusiv efectul pierderii controlului asupra Enel Rusia, este de așteptat să genereze un efect pozitiv de aproximativ 550 de milioane de euro asupra datoriei nete consolidate a grupului și un efect negativ asupra venitului net raportat de aproximativ 1,3 miliarde de euro, în principal ca urmare a eliberării unei rezerve de conversie valutară de aproximativ 1,1 miliarde de euro la 31 mai 2022. Un astfel de efect contabil nu va avea impact asupra rezultatelor economice curente.

Finalizarea tranzacției, așteptată în al treilea trimestru al acestui an, este supusă unei serii de pre-condiții, inclusiv aprobarea Comisiei guvernamentale ruse de monitorizare a investițiilor străine și a Serviciului Federal Rus Antimonopol, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel