Emmanuel Macron: Războiul din Ucraina nu se va opri în zilele următoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Emanuel Macron
Emanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat vineri că există puține speranțe ca războiul din Ucraina să se încheie în curând.

„Acest război, din păcate, nu se va opri în zilele următoare", a declarat Macron pentru postul francez RTL.

Președintele Franței a indicat data de 9 mai ca fiind o „zi importantă" pentru armata rusă. Asta deoarece pentru președintele Putin ziua de 9 mai trebuie să fie „o zi a victoriei", a explicat Macron.

„Cred că își vor concentra eforturile în Donbas. Cred că vom trăi scene foarte dificile în zilele și săptămânile care vor urma în Donbas", a mai spus Macron.

Emmanuel Macron: Războiul din Ucraina nu se va opri în zilele următoare

 

Oficialii ucraineni spun că lupte grele sunt în desfășurare în estul țării, fiind raportate bombardamente în toată regiunea Donbas, înaintea a ceea ce ei avertizează că ar putea fi o ofensivă rusă majoră.

Macron a avertizat că următoarele câteva săptămâni nu vor duce probabil „la multe concesii diplomatice din partea Rusiei".

De cealaltă parte, Kremlinul a declarat vineri că 'operaţiunea specială' a Rusiei în Ucraina s-ar putea încheia în 'viitorul previzibil', dat fiind că obiectivele sale sunt în curs de a fi atinse şi că munca este dusă la îndeplinire atât de către armată, cât şi de către negociatorii de pace ruşi, transmite Reuters.

'Operaţiunea specială' a Rusiei în Ucraina s-ar putea încheia în 'viitorul previzibil'

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că Moscova înţelege că unele state care au încercat să adopte o poziţie echilibrată au fost supuse presiunilor pentru a vota joi în favoarea suspendării Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a suspendat joi Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, în urma relatărilor despre 'încălcări şi abuzuri grosolane şi sistematice asupra drepturilor omului' în Ucraina, un vot în urma căruia Moscova a anunţat că părăseşte acest consiliu.

Uniunea Europeană va majora ajutorul militar acordat Ucrainei cu încă 500 de milioane de euro. Valoarea totală a ajutorului se va ridica la 1,5 miliarde de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel