Emmanuel Macron îl amenință pe Boris Johnson cu închiderea granițelor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Macron îl atacă pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii. "Sunt surprins de lipsa de seriozitate"
Macron îl atacă pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii. "Sunt surprins de lipsa de seriozitate"

Preşedintele Emmanuel Macron a ameninţat că va interzice accesul cetăţenilor britanici pe teritoriul Franţei în cazul în care Guvernul Boris Johnson nu va adopta măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, afirmă surse citate de cotidianul Liberation.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a avertizat Guvernul Boris Johnson că cetăţenii britanici nu vor mai avea acces pe teritoriul Franţei dacă Londra nu aplică măsuri de limitare a epidemiei de coronavirus, au declarat surse politice de la Paris citate de cotidianul Liberation.

Emmanuel Macron l-a sunat pe premierul britanic, Boris Johnson, pentru a-l avertiza în acest sens. „A fost nevoie de ameninţări pentru a-l face să cedeze", a declarat un oficial de la Palatul Elysée citat de cotidianul Liberation.

Conform altor surse, Franţa intenţiona să închidă frontiera cu Marea Britanie începând de vineri seară. În acest context, Boris Johnson a dispus închiderea restaurantelor şi cluburilor de noapte, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

 

Franţa a impus restricţii de circulaţie în contextul epidemiei

 

La solicitarea agenţiei de presă Reuters, Downing Street a comunicat: „După cum a spus vineri premierul britanic, aceste noi măsuri au fost luate pe baza recomandărilor ştiinţifice şi în concordanţă cu planul guvernamental de acţiuni elaborat acum două săptămâni”.

Franţa a impus restricţii de circulaţie în contextul epidemiei. Restaurantele, barurile şi şcolile au fost închise, iar persoanele pot ieşi pe stradă doar pentru a cumpăra alimente, a merge la lucru, la medic ori a face exerciţii sportive, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel