Elveția. O româncă, acuzată de proxenetism, a stat 2 ani închisoare, nevinovată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă, fostă prostituată, a fost judecată pentru trafic de persoane de către Curtea de la Sarine, alături de doi compatrioți. Magistrații au decis că femeia, care este în prezent barman și chiar mediator pentru o asociație care luptă pentru drepturile prostituatelor, este nevinovată, după ce a petrecut 2 ani după gratii.

Cazul a provocat agitație în decembrie 2018, când presa relata că două foste prostituate și soțul uneia dintre ele ar fi adus femei din România pentru a le obliga să-și vândă trupurile în Elveția. În plus, una dintre ele, care lucra ca barman într-un bar din Fribourg, era mediator pentru prostituate și asociația de prevenire Grisélidis.

Cei trei români au fost anchetați pentru constituirea unui grup infracțional al cărui scop era să aducă tinere din regiunea Brăila sub orice pretexte și apoi să le oblige la prostituție.

A petrecut 2 ani în închisoare degeaba

 

Alături de cuplul de români, fost prostituată româncă a fost judecată pentru trafic de persoane de către Curtea de la Sarine, care a achitat-o ​​în cele din urmă. Magistrații s-au convins că românca militează tocmai împotriva traficului de persoane și pentru recunoașterea drepturilor și demnității lucrătorilor sexuali, astfel că a petrecut doi ani după gratii degeaba, explică La Liberte.

Judecătorii au considerat că, în dosarul urmăririi penale, nu exista nicio dovadă a participării sale la o presupusă rețea folosită pentru a le aduce pe tinerele români la Fribourg pentru a le forța să se prostitueze. Nici ea nu ar fi beneficiat de activitatea altui compatriot sau proxenet. Dimpotrivă, în calitatea sa de mediator, ea a intervenit chiar în numele asociației și a ajutat în mod regulat prostituatele din anturajul ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel