Elveția: monede comemorative Federer și Einstein

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Alte 37.000 de monede dedicate lui Roger Federer, prima persoană în viață care a primit această onoare, au ieșit la vânzare, săptămâna trecută, a informat site-ul elvețian swissinfo.ch. De asemenea, s-a mai anunțat și emiterea celei mai „mici piese de aur din lume” inspirate de Albert Einstein. 

"Roger Feder este probabil cel mai de succes sportiv individual al Elveției, cel mai bun jucător de tenis din lume și ambasador perfect pentru Elveția", a spus producătorul de monede din Berna, Swissmint. 

În decembrie 2019 a mai avut loc o altă vânzare de monede dedicate jucătorului de tenis. În mai 2020, 40.000 de monede de argint suplimentare vor fi scoase la vânzare împreună cu 10.000 de monede de aur Federer cu un motiv diferit. 

Swissmint, monetăria națională a Elveției, a mai dezvăluit alte două monede: o minusculă monedă de aur imprimată cu chipul lui Albert Einstein, prezentat cu imaginea iconică a savantului care arată limba, devenit cetățean elvețian în 1902, și cea de-a doua ediție a seriei în trei părți „Animalele din Elveția Forestieră”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel