Elon Musk se confruntă cu păreri sceptice, în timp ce Tesla se pregătește să prezinte robotul "Optimus”

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Directorul executiv al Tesla (TSLA.O), Elon Musk, a acuzat dependența excesivă de roboții din fabrici pentru că a trimis producătorul de automobile electrice în "iadul producției" în urmă cu patru ani, spunând că oamenii sunt mai buni la anumite sarcini.

Compania texană a lui Musk are acum planuri ambițioase de a implementa mii de roboți umanoizi, cunoscuți sub numele de Tesla Bot sau Optimus, în cadrul fabricilor sale, extinzându-se în cele din urmă la milioane în întreaga lume, potrivit anunțurilor de angajare.

În cadrul companiei se creează rumoare, deoarece Tesla organizează mai multe întâlniri interne pe tema roboților, a declarat o persoană familiarizată cu acest subiect.

 

Afacerea cu roboți ar putea valora mai mult decât veniturile din automobilele Tesla

 

Pe termen mai lung, Musk a declarat în cadrul unei conferințe TED Talk că roboții ar putea fi folosiți în case, pregătind cina, tunsul gazonului și îngrijirea persoanelor în vârstă și chiar devenind un "amic" sau un partener sexual.

Afacerea cu roboți ar putea valora, în cele din urmă, mai mult decât veniturile din automobilele Tesla, potrivit lui Musk, care prezintă acum o viziune pentru companie care merge mult mai departe de fabricarea de vehicule electrice cu conducere autonomă.

În cadrul "Zilei AI" din 30 septembrie, Tesla va dezvălui un prototip din proiectul său Optimus, o aluzie la puternicul și binevoitorul lider al Autoboților din seria Transformers. Producția ar putea începe anul viitor, a declarat Musk.

Tesla se confruntă cu scepticismul că poate demonstra progrese tehnologice care să justifice cheltuielile pentru roboți "de uz general" în fabrici, case și în alte locuri, potrivit experților în robotică, investitorilor și analiștilor intervievați de Reuters.

 

Tesla folosește deja sute de roboți concepuți pentru sarcini specifice pentru producția mașinilor sale

 

Roboții umanoizi sunt dezvoltați de zeci de ani de Honda Motor Co (7267.T) și de unitatea Boston Dynamics a Hyundai Motor Co (005380.KS). La fel ca mașinile care se conduc singure, roboții au probleme cu situațiile imprevizibile. citiți mai departe

"Mașinile care se conduc singure nu s-au dovedit a fi chiar atât de ușoare pe cât se credea. Și la fel se întâmplă și cu roboții umanoizi, într-o oarecare măsură", a declarat pentru Reuters Shaun Azimi, liderul echipei de robotică dexteră a NASA, Shaun Azimi.

"Dacă se întâmplă ceva neașteptat, a fi flexibil și robust la acest tip de schimbări este foarte dificil", conform Reuters.

La un eveniment "Autonomy" din 2019, Musk a promis 1 milion de robotaxi până în 2020, dar încă nu a livrat o astfel de mașină.

Roboții lui Musk ar putea fi capabili să demonstreze capacitățile de bază la eveniment, dar le-ar fi greu să impresioneze așteptările publicului cu privire la roboți la fel de capabili ca și oamenii, spun experții.

 

Roboții ar putea ridica iar afacerea Tesla, care a scăzut cu 25% față de vârful din 2021

 

Pentru a reuși, Tesla va trebui să arate roboți care fac acțiuni multiple, fără scenariu, a declarat Nancy Cooke, profesor de inginerie a sistemelor umane la Universitatea de Stat din Arizona. O astfel de dovadă ar putea oferi un impuls acțiunilor Tesla, care au scăzut cu 25% față de vârful din 2021.

"Dacă face doar ca robotul să se plimbe sau să facă roboții să danseze, acest lucru a fost deja făcut. Nu este atât de impresionant", a spus ea.

Tesla nu a răspuns solicitării Reuters de a face comentarii, dar Musk a dovedit în trecut că scepticii s-au înșelat, demarând piața automobilelor electrice și construind o companie de rachete, SpaceX, deși unele lansări de produse au fost întârziate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel