Eliminarea voucherelor de vacanță pentru 2021 provoacă proteste în turism: "Vom fi distruși"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

 Organizațiilor profesionale și patronale din turism critică dur decizia Guvernului de a elimina voucherele de vacanță pentru anul 2021. Semnatarii protestului susțin că măsura va duce la distrugerea turismului românesc.

Organizațiilor profesionale și patronale din turism susțin că eliminarea voucherelor de vacanţă va duce la distrugerea domeniului în condițiile în care turismul este deja grav afectat de pandemia de Covid 19.

„Perspectivele sunt şi mai sumbre pentru că s-a anunţat eliminarea voucherelor de vacanţă, ceea ce înseamnă distrugerea turismului cu o sumă ce depăşeşte 300 milioane de euro. Efectul acestei decizii care a fost luată fără ca mediul de afaceri să fie consultat, s-a reflectat imediat în scăderea rezervărilor turistice, ceea ce reprezintă încă o mână de pământ aruncată pe sicriul în care zace turismul românesc”, au anunțat reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Voucherele de vacanță 2021 erau salvarea hotelierilor pe pandemie

 

Un punct de vedere asemănător au și hotelierii.

„Dacă decizia de anulare a voucherelor în 2021 va fi menținută, consecințele asupra turismului vor fi unele dramatice, venite să pună bomboana pe coliva turismului românesc după acest an devastator pe care ne-am chinuit din greu să îl traversăm în viață”, susțin cei de la Federația Industriei Hoteliere din România

Reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism semnează protestul și spun că „voucherele de vacanță aduc plus valoare turismului intern și asigură fiscalizarea turismului. Un Guvern care gândește în perspectivă, pe termen mediu și lung, poate înțelege acest aspect”, precizează ANAT.

Semnatarii protestului îi solicită Guvernului să renunțe la măsură și împreună cu reprezentanții domeniului să realizeze o strategie privind funcționarea în viitor a sistemului de vouchere de vacanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel